20 години по-късно Стоичков отново ще играе в испанската Ла Лига


20 години по-късно Стоичков отново ще играе в испанската Ла Лига

6742 0

Отборът на Майорка срази Депортиво Ла Коруня в неделя вечер и си осигури място в Ла Лига от новия сезон. В този успех може да се намери и българска връзка, тъй като от идната кампания може да гледаме отново футболист с името "Стоичков" на гърба си в испанския елит.

Това е Хуан Диего Молина, който не е българин, но историята му е свързана с единствения български футболист, печелил "Златната топка". Христо Стоичков е идол не само на много родни фенове, но и на много такива в Барселона. Именно такъв страстен почитател е и бащата на испанския футболист, който дава футболния псевдоним - Стоичков, на своя син.

По времето си в Барселона Христо Стоичков е живеел близо до заведение, което е било собственост на семейството на Хуан Молина и Камата често се е отбивал в него. Любопитна подробност е, че той дори е искал да кръсти Хуан на легендарния български играч, но неговата съпруга е било категорично против. Това обаче не е попречило да носи това име на фланелката си и да е известен с него в Испания, а в началото дори се е шегувал със служителите в Майорка, че е син на българската легенда. Миналото лято Молина сбъдва мечтата си да стигне до професионалния футбол, когато се присъединява към Майорка и, ако не бъде продаден в идните месеци, то ще се състезава в испанския елит.

Христо Стоичков посочи наследника на Меси и Роналдо и условието да е №1 - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички