16-годишният дебютант за Барса: Останах на терена след мача, защото не вярвах какво се случи


16-годишният дебютант за Барса: Останах на терена след мача, защото не вярвах какво се случи
Снимка: Getty Images/Guliver

23121 0

Ернесто Валверде продължава да разчита на младите таланти от "Ла Масия". В неделното домакинство на Реал Бетис треньорът пусна в игра 16-годишния талант Ансу Фати. Младокът от Гвинея Бисау тренира цяла седмица с първия отбор вследствие на контузиите на Лионел Меси, Луис Суарез и Усман Дембеле и успя да запише мечтан дебют на "Камп Ноу". Той игра само 10 минути в двубоя, но с това се превърна в най-младият играч на Барселона от 1941 година насам.

Ансу Фати остави добро впечатление на терена и бързо се хареса на феновете, които го аплодираха при всяко негово отиграване. След края на двубоя младокът получи и приятна изненада: звездата на отбора Лионел Меси го очакваше в тунела, за да го поздрави и окуражи. Аржентинецът прегърна таланта на "Ла Масия", а по-късно в онлайн платформата Инстаграм сподели: "Спечелихме първите си 3 точки в Ла лига. Щастлив съм да видя, че младите момчета от школата изживяват мечтата си да играят на "Камп Ноу" и да отбележат гол в официален двубой", визирайки дебюта на Фати и гола на другия талант на каталунците Карлес Перес.

В интервю след края на двубоя 16-годишният талант сподели: "Истината е, че бях много притеснен. Мога само да благодаря на всички- на клуба, на треньора и на феновете, които ме приеха по такъв начин", заяви той пред клубната медия. "Погледнах към родителите си, към семейството си и към всички, които ме придружиха в този важен момент. Останах още малко на терена, защото не можех да повярвам какво се случи. Сега е време да се наслаждавам на момента. Мога само да бъда благодарен ", завърши младокът. А как завърши втората среща на "каталунците" в Ла лига вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички