Симеоне: Хората си нямат и понятие колко трудно е да играеш в отбрана


Симеоне: Хората си нямат и понятие колко трудно е да играеш в отбрана
Снимка: Getty Images/Guliver

1674 0

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали целия си отбор за чудесното си представяне в гостуването на Арсенал (1:1). "Дюшекчиите" играха с човек по-малко почти цял мач, след като Шиме Върсалко получи втори жълт картон.

Симеоне пък реагира прекалено емоционално на изгонването на хърватина и малко след това бе отстранен, след като поиска картон за противников играч. УЕФА може да наложи наказание на аржентинеца до три мача и ако това се случи, Симеоне няма да бъде на скамейката във финалния двубой, ако разбира се Атлетико се класира.

"Много тежко е да гостуваш на Арсенал - страхотен стадион, великолепен треньор, а ние да останем десетима. Начинът, по който играчите на Атлетико се справиха с натиска бе невероятен, а феновете ни допринесоха за него със своята позитивна енергия. Най-доброто описание на този мач - оцеляване в Лига Европа. Футболистите на Арсенал вършат фантастична работа вече много години. На такъв стадион, с такъв атакуващ футбол. Арсенал се сражава във всяка една минута от мача, това е футбол. Въпреки това нито веднъж не ми мина мисълта, че Атлетико може да загуби.

Хората си нямат и понятие колко трудно е да играеш в отбрана. Да, футболът е игра, а играта е развлечение. Въпреки това трябва да имате топки, за да се отбранявате с десет човека 80 минути на "Емиратс". Това показа какъв характер притежаваме и е послание за нашите съперници", каза Симеоне. Той отнася автоматично наказание за един мач за изгонването му, но ако реферът Клеман Тюрпен отрази в доклада си обидите и заканите, които треньорът му отправи, санкцията може да бъде увеличена на три срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички