Страхотни дербита се оформиха в Лига Европа, а фаворитите имат поносим жребий


Страхотни дербита се оформиха в Лига Европа, а фаворитите имат поносим жребий

9922 0

В късния понеделнишки обед бе изтеглен жребият за елиминациите в Лига Европа - втория по сила европейски клубен турнир, в който през 2020 година ще играят част от най-известните отбори на планетата. 

Голямата новина безспорно е фактът, че Лудогорец се падна срещу лидера в Серия А Интер (подробности за жребия на шампионите четете тук). Големите фаворити пък изтеглиха сравнително поносим съперник в 1/16-финалите на турнира, като Манчестър Юнайтед ще мери сили с Брюж, а Арсенал ще пътува за Гърция за мач с Олимпиакос. 

Получиха се и няколко много интересни битки за старт на елиминациите, като полуфиналистът в Шампионска лига Аякс ще играе срещу силно представящия се Хетафе, а един англоиспански сблъсък приковава вниманието - Уулвърхямптън срещу Еспаньол. Байер Леверкузен, който идва от Шампионска лига, пък ще играе срещу Порто. 

ВСИЧКИ ДВОЙКИ В 1/16-ФИНАЛИТЕ

В първите мачове домакини ще са непоставените отбори, а в реваншите - фаворитите. Датите за 1/16-финалите в турнира са 20-и февруари за първите мачове и 27-и февруари - за вторите. 

Уулвърхямптън - Еспаньол 

Спортинг (Лисабон) - Истанбул ББ 

Хетафе - Аякс 

Байер Леверкузен - Порто 

Копенхаген - Селтик 

АПОЕЛ (Кипър) - Базел 

Клуж - Севиля 

Олимпиакос - Арсенал 

АЗ Алкмаар - ЛАСК Линц

Брюж - Манчестър Юнайтед

Лудогорец - Интер Милано

Айнтрахт - Залцбург

Шахтьор Донецк - Бенфика 

Волфсбург - Малмьо 

Рома - Гент 

Рейнджърс - Брага 

Днес беше теглен и жребият в Шампионска лига (какво показа той - четете тук)

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Както е известно, 24 отбора от груповата фаза на Лига Европа се класираха за елиминационната фаза, като се присъединиха към 8-те тима, които завършиха на 3-о място в групите на Шампионска лига. Както е известно, все още отбори от една държава не могат да се срещат, а същото важи и за отборите, които досега са били в една група. Ето и как са разпределени отборите по урни: 

Първа урна:

Аякс, Арсенал, Брага, Базел, Бенфика, Селтик, Еспаньол, Гент, Интер, Истанбул ББ, ЛАСК, Малмьо, Манчестър Юнайтед, Порто, РБ Залцбург, Севиля

Втора урна:

Апоел, АЗ Алкмаар, Байер Леверкузен, Клуж, Брюж, Копенхаген, Айнтрахт, Хетафе, Лудогорец, Олимпиакос, Рейнджърс, Рома, Шахтьор, Спортинг, Волфсбург, Улвърхемптън

Разбира се, сериозен интерес в България предизвиква и участието на Лудогорец в турнира. Може да следите жребия на Лудогорец НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички