Бетис наказа Рома в края и даде надежди на Лудогорец в Лига Европа (ВИДЕО)


Бетис наказа Рома в края и даде надежди на Лудогорец в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6662 0

Реал Бетис успя да измъкне победата срещу Рома с 1:2 като гост в мач от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Испанският тим изостана в резултата на стадион "Олимпико" в Рим, но стигна до пълен обрат, подпечатан с гол в последните минути на двубоя.

Пауло Дибала даде аванс на "вълците" на Жозе Моуриньо с гол от дузпа в 34-ата минута, но шест минути по-късно мощен удар на Гуидо Родригес от дистанция остави Руи Патрисио без отговор. В края на полувремето греда на Дзаниоло и брилянтна намеса на Клаудио Браво при мощно воле на Дибала спасиха Бетис от втори гол.

В началото на втората част Браян Кристанте изпусна да вкара за Рома, а след това голови ситуации почти нямаше. В самия край на срещата обаче едно наглед безобидно центриране в наказателното поле на домакините бе чудесно засечено с глава от Луиз Енрике, който открадна победата за испанския тим.

В продължението на мача Николо Дзаниоло действа необмислено и изрита съперник без топка, за което бе изгонен с директен червен картон и ще пропусне реванша в Испания. За Бетис това бе трета поредна победа в групата и вече има девет точки в актива си - с пет пред втория Лудогорец и с шест пред третия Рома. Четвърти е ХИК с 1 точка.

Лудогорец изпусна да увеличи аванса си пред Рома, след като не успя да победи ХИК като гост в Хелзинки. В следващия кръг Рома гостува на Бетис, докато Лудогорец е домакин на ХИК. Римските "вълци" и разградските "орли" на практика ще водят битка за второто място в групата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рома и Бетис се захапаха от първата минута, но на терена нямаше изявен фаворит. Атаките към двете врати се редуваха, а гостите от Бетис взеха лек териториален превес. "Вълците" обаче първи нанесоха удар в мача. След около половин час игра Рома получи дузпа за игра с ръка на играч на Бетис в наказателното поле, а Пауло Дибала вкара от бялата точка - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 40-ата минута Реал Бетис успя да възстанови равенството. Луиз Енрике се оказа с топка в крака на ръба на пеналтерията, но реши да я върне назад към Гуидо Родригес. Той не се поколеба и веднага нанесе мощен удар от дистанция, който порази вратата на Руи Патрисио - 1:1!

Video edited on Kapwing

В края на първата част Рома пропусна страхотни два шанса да си върне аванса. Първо центриране в наказателното поле на Бетис бе засечено от включилия се от задни позиции Николо Дзаниоло, който уцели греда от непосредствена близост до вратата. Малко по-късно Пауло Дибала стреля мощно от воле, но Клаудио Браво изби в корнер.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута Рома получи перфектна възможност да излезе напред в резултата. След центриране от корнер топката стигна до Браян Кристанте, който стреля мощно от непосредствена близост до противниковата врата, но изстрелът бе в тялото на Клаудио Браво, което позволи на стража да се намеси.

В следващите минути двата тима показаха равностоен футбол, но голови ситуации на практика липсваха. В 88-ата минута Бетис успя да отмъкне победата на "Олимпико". Родри проби по левия фланг, откъдето успя да направи наглед безобидно центриране в наказателното поле на Рома. Луиз Енрике обаче се извиси в пеналтерията и нанесе мощен удар с глава, който прехвърли вратаря Руи Патрисио - 1:2!

Video edited on Kapwing

В третата минута на добавеното продължение на мача Николо Дзаниоло си изпусна нервите и изрита съперник без топка. Главният арбитър нямаше друг избор, освен да му покаже директен червен картон - огромна загуба за "вълците" преди реванша в Испания.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Зелевски, Рожер Ибанес, Смолинг, Манчини, Челик, Матич, Дибала, Кристанте, Дзаниоло, Ейбрахам

Бетис: Браво, Миранда, Луиз Фелипе, Пацела, Руйбал, Гуардадо, Родригес, Каналес, Хоакин, Фекир, Вилиан Жозе

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Когато стана ясен жребият за груповата фаза на тазгодишното издание на Лига Европа мнозина побързаха и отписаха българския шампион Лудогорец от битката за първите две места в групата. Смяташе се, че е невъзможно "орлите" да се противопоставят на Рома и Бетис, но след първите две срещи разградчани победиха "вълците" и бяха болезнено близо до подвиг и срещу Бетис, но загубиха със зрелищното 2:3.

Така носителят на Купата на Краля оглавява класирането с шест точки, следван от Лудогорец и Рома, които са с по три, а на дъното е ХИК Хелзинки без нито една спечелена точка. А сега предстои дерби между испанци и италианци, като изходът от него ще е с ключово значение за първите две места в подреждането.

Бетис се подрежда четвърти в Ла Лига, но изненадващо загуби последния си мач срещу Селта. Що се отнася до Рома, тимът е шести в Серия А и победи италианския шампион от сезон 2020/21 Интер, и то като гост. Какви са коефициентите за мача Рома - Бетис, вижте в линка!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА РОМА - БЕТИС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички