Арсенал излъга Наполи в Италия и продължава към 1/2-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)


Арсенал излъга Наполи в Италия и продължава към 1/2-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4280 0

В днешната вечер ще станат ясни четирите отбора, които ще спорят в 1/2-финалите на Лига Европа. Безспорно най-интересният двубой ще се играе в Неапол, където Наполи посреща Арсенал. Битката между двата тима е с начален час 22:00 и ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Отборът на Арсенал се класира за 1/2-финалите в турнира Лига Европа. Играчите на Унай Емери се наложиха с минималното 1:0 като гост над Наполи.

В първата среща лондонският тим спечели на "Емирейтс" с 2:0 и по този начин с общ резултат 3:0 ще играят сред най-добрите четири. Единственото попадение в срещата отбеляза Александре Лаказет от пряк свободен удар.

В следващата фаза на турнира "топчиите" ще се изправят срещу Валенсия. В първата среща Арсенал е домакин, а седмица по-късно е и реваншът на "Местая".

В първите 15' от срещата двата отбора предимно се надиграваха в средата на терена. Арсенал изглеждаше по-дейният тим, който повече владееше топката, но без да създава реални опасности пред вратата на Наполи.

В 17' дойде първата възможност за домакините. Кулибали открадна топката от Обамеянг и даде старт на бърза атака през средата на терена. В края кълбото бе подадено в дясно към Кайехон, но Петър Чех показа добър рефлекс и изби.

В 24' отново играчите на Карло Анчелоти бяха по-близко до откриване на резултата. Милик вкара топката във вратата на лондончани, а попадението му спорно бе отменено заради засада.

След 33' игра Унай Емери трябваше да прави принудителна смяна. Арън Рамзи получи разтежение и бе заменен от Хенрих Мхитариян. Минута по-късно лондончани получиха право да изпълнят пряк свободен удар, който Александре Лаказет изпълни отлично и откри резултата.

3' след подновяването на играта като по чудо резултатът не се промени в полза на гостите. Обамеянг бе оставен сам на точката за дузпата, но Мерет показа уникален рефлекс и с ръка изби в корнер.

След 60' момчетата на Карло Анчелоти натиснаха съперника в опит да стигнат поне до почетно попадение в мачовете от 1/4-финалите, но защитата на "артилеристите" не допускаше грешка.

Преди мача

Отборът на Наполи ще трябва да заличава пасив от два гола в срещата с Арсенал от 1/4-финалите на Лига Европа. Срещата днес се очаква с огромен интерес, след като лондончани спечелиха на "Емирейтс" с 2:0.

Спечелването на турнира е изключително важно за тима на Унай Емери, който може да си завоюва по този начин участие в Шампионска лига през новия сезон. От своя страна играчите на Карло Анчелоти със сигурност ще играят в турнира на богатите през идната кампания, след като са на втора позиция в Серия А.

И двата тима имат обаче проблеми с контузени играчи. За домакините извън строя са Албиол, Диауара и Оунас. За гостите пък няма да играят Бейерин, Холдинг, Уелбек и Суарес.

СЪСТАВИ:

Наполи: Мерет, Гулам, Кулибали, Чиричес, Максимович, Зиелински, Руиз, Алан, Кайехон, Милик, Инсинье

Арсенал: Чех, Сократис, Косчелни, Монреал, Мейтлънд-Найлс, Торейра, Джака, Коласинац, Рамзи, Обамеянг, Лаказет

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички