ЦСКА е все по-близо до изхода на Лига Европа


ЦСКА е все по-близо до изхода на Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

5526 0

Българският гранд ЦСКА се очертава скоро да се сбогува и официално с Лига Европа, след като последният шанс на тима да се намеси в борбата за първите две месеца изглежда се изпари под мъглата в София. В домакинството на Йънг Бойс "червените" изиграха далеч по-добра среща в сравнение с гостуването в Швейцария, но отново загубиха с 0:1 от "жълто-черните". 

Единственото попадение в мача падна в 34', когато Нсаме се възползва от нова грешка на Матей, проби в наказателното поле и от малък ъгъл успя да се разпише след неубедителна намеса на Бусато - 0:1. 

Мачът беше белязан от ужасяваща мъгла, която попречи и на двата отбора да покажат на какво са способни. ЦСКА имаше по едно добро положение през двете полувремена, но играта в атака в новата схема с 3-ма защитници на Акрапович определено не се получи. Йънг Бойс пък методично затвори мача и, въпреки че изпусна няколко шанса през вторите 45 минути, швейцарската селекция взе своето в София. 

След 90-те минути на "Васил Левски" ЦСКА остава без гол и само с 1 точка, извоювана на "Олимпико" срещу Рома. Отборът все още има шанс да се класира, но се нуждае от 3 поредни загуби на "вълците", както и от победи именно над Рома и над Клуж в Румъния. Рома и Йънг Бойс са с по 7 точки, но швейцарците не могат да бъдат изместени от ЦСКА заради резултатите в преките двубои. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В ЦСКА показха, че са си взели поука от отчайващия старт на мача в Швейцария и не позволиха ранни опасности пред своята врата. При две статични положения "червените" можеха да внесат напрежение в наказателното поле на Йънг Бойс, но и защитата на швейцарския шампион действаше добре. Около 10-ата минута на два пъти гостите атакуваха опасно по крилата, но подаванията към наказателното поле не се получиха. 

В 14' Йънг Бойс имаше първата си по-добра възможност, като след центриране в наказателното поле топката попадна у Нгамалеу, но той се засуети, а след това ударът на Фаснахт беше блокиран от защитник. 

След 22 минути игра "жълто-черните" изпълниха свободен удар, а топката беше засечена с глава от Мохамед Камара, но Бусато внимаваше и улови.

В 34-ата минута Йънг Бойс откри резултата. Юрген Матей сбърка вдясно на нападението на гостите, а Жан-Пиер Нсаме открадна и стреля от малък ъгъл. Вратарят Бусато направи много груба грешка, допускайки топката да мине между него и близката греда, давайки шанса на шампиона на Швейцария да поведе - 0:1.

Малко след попадението мъглата над "Васил Левски" стана още по-тежка и двата отбора не създадоха нищо особено до края на полувремето. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Въпреки че мъглата тотално опропасти възможността за гледане на срещата, а дори футболистите се затрудняваха да виждат, въпреки че топката беше сменена и вече се играеше с червена топка. В 48' гостите успяха да направят силно нападение, при което в наказателното поле беше изведен Мешак, който стреля, но Бусато спаси. 

В 57' ЦСКА получи първата си възможност през втората част, когато Али Соу нахлу в наказателното поле и пробва удар, но топката мина встрани от вратата. 5 минути по-късно Белтраме пробва късмета си от пряк свободен удар, но вратарят беше на място и спаси. В 67' гостите можеха да покачат резултата, след като развиха много бързо нападение по лявото крило, а в наказателното поле Фаснахт получи отлично подаване. Ударът му обаче беше много разочароващ и топката излезе в аут. 

ЦСКА: 1 Густаво Бусато – 26 Валентин Антов, 2 Юрген Матей, 11 Петър Занев /к/ - 19 Иван Турицов, 20 Тиаго Родригес, 13 Юнус Санкаре, 8 Греъм Кери - 10 Стефано Белтраме - 30 Георги Йомов, 22 Али Соу
Йънг Бойс: 26 Давид Фон Балмоос – 21 Улисес Гарсия, 28 Фабиан Лущенбергер /к/, 4 Мохамед Али Камара, 36 Силван Хефти – 8 Винсент Сиеро, 60 Фабиан Рийдер, 16 Кристиан Фаснахт – 13 Николас Муми Нгамалеу, 18 Жан-Пиер Нсаме, 15 Мешарак Елиа

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Густаво Бусато, Валентин Антов, Юрген Матей, Петър Занев, Иван Турицов, Тиаго Родригес, Юнус Санкаре, Греъм Кери, Стефано Белтраме, Георги Йомов, Али Соу

Йънг Бойс: Давид Фон Балмоос, Улисес Гарсия, Фабиан Лущенбергер, Мохамед Али Камара, Силван Хефти, Винсент Сиеро, Фабиан Рийдер, Кристиан Фаснахт, Николас Муми Нгамалеу, Жан-Пиер Нсаме, Мешарак Елиа

 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЦСКА - ЙЪНГ БОЙС

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Всички очаквания преди мача са "армейците" да търсят задължителна победа, като дори е възможно да излязат с двама нападатели. Това е обяснимо, тъй като до момента тимът има едва 1 точка от 3 двубоя и ако иска да запази реални шансове за изпълняване на целта и класиране за елиминационната фаза в Лига Европа, то трябва да спечели днес.

Всички около ЦСКА се надяват развитието да е далеч по-различно от това преди седмици, когато "червените" се скъсаха да грешат в собствената си половина и това доведе до кошмарния развой. Назначаването на Бруно Акрапович като нов старши треньор пък дава поводи за оптимизъм в клуба.

Ситуацията в групата към момента - Рома е първи със 7 точки, втори и трети са съответно Йънг Бойс и ЧФР Клуж с по 4 пункта. Последен е българският отбор с едва една спечелена точка, дошла обаче срещу италианския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички