Арсенал с класика срешу Бодьо/Глимт, без да си дава много зор (ВИДЕО)


Арсенал с класика срешу Бодьо/Глимт, без да си дава много зор (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4409 0

Арсенал успя да се справи с норвежкия Бодьо/Глимт в мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата на "Емиратс" завърши при резузлтат 3:0 за домакините, които, благодарение на победата си, заемат първата позиция в група "А", въпреки че са изгирали мач по-малко.

През първата част по-силен бе Арсенал. Срещата започна много добре за "топчиите", които създадоха няколко добри положения, а Фабио Виейра дори уцели греда. Резултатът бе открит в 23' от Еди Нкетия, който добави топката в противниковата врата след удар на Мартинели в гредата. Само 5 минути по-късно пък Роб Холдинг покачи на 2:0 с глава.

Второто полувреме доминацията на Арсенал продължи. Добри шансове бяха изпуснати от Гранит Джака и Еди Нкетия и Фабио Виейра, а последния реализира и финалното попадение в мача в 85', с което оформи крайното 3:0 за "артилиеристите".

През уикенда Арсенал приема Ливърпул на "Емиратс" в дербито на Висшата лига, а Бодьо/Глимт ще мери сили със Сандефьорд.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по-добре за домакините. Момчетата на Микел Артета натискаха здраво и се настаниха трайно в половианта на Бодьо/Глимт. В 9' се слчуи и най-чистото положение до момента. Фабио Виейра получи добро центриране от фланга, овладя добре, завъртя се и нанесе удар, който облиза напречната греда. 

В 23' Арсенал разви страхотна контраатака. Топката стигна до Габриел Мартинели на фланга, който с прецизен удар нацели страничната греда. При добавката обаче Еди Нкетия не сбърка, откривайки резултата. 1:0 за Арсенал.

Video edited on Kapwing

Само няколко минути по-късно "артилиеристите" стигнаха до втори гол. Фабио Виейра достави перфектна топка в наказателното поле, а там Роб Холдинг не сгреши и вкара с глава. 2:0 за Арсенал.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ударно за домакините. Още в първите секунди на полувремето Гранит Джака нанесе хубав удар от наказателното поле, но рефлексът на Хайки предотврати трети гол във вратата му. 

Последваха минути на затишие. Арсенал съумя да поуспокои играта на "Емиратс" и действаше предпазливо в последната третина на противника, като гледаше да доминира във владението на топката. Артета направи доста смени - в игра се появиха Букайо Сака, Габриел Жезус, Мартин Йодегор и Бен Уайт.

В 83' Арсенал вкара трето попадение. Габриел Жезус направи страхотен пробив от фланга и намери Фабио Виейра. Младият португалец просто трябваше да добави топката в опразнената врата и го направи успешно. 3:0 за Арсенал. В самия край на мача Бодьо можеше да върне едно попадение, но Мат Търнър се намеси подобаващо и опази вратата си суха.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Арсенал: Търнър, Габриел, Холдинг, Томиясу, Тиърни, Маркиньос, Локонга, Джака, Виейра, Мартиели, Нкетия

Бодьо/Глимт: Хайки, Сампстед, Му, Лоде, Вембангомо, Берг, Ветлесен, Салтнес, Пелегрино, Мвука Мугиша, Еспейорд

ПРЕДИ МАЧА

Арсенал се завръща във втория по сила европейски турнир, след като срещата с ПСВ, преди паузата на клубния футбол, бе отложена. Сега пред "топчиите" се изправя амбициозния Бодьо/Глимт, който заема първата позиция в група "А".

През уикенда Арсенал успя да победи градския съперник Тотнъм и си запази първата позиция в английския елит. Бодьо/Глимт пък разгроми Лилестрьом с 4:1.

Микел Артета няма да може да разчита на Емил Смит Роу, както и на Мохамед Елнени, които са с травми. За Бодьо/Глимт пък няма да се раздават Сондре Фет и Гаут Хоберг Вети.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Харм Осмерс от Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички