Още една паметна вечер за Айнтрахт Франкфурт, отстрани Бенфика и е сред топ 4 на Лига Европа


Още една паметна вечер за Айнтрахт Франкфурт, отстрани Бенфика и е сред топ 4 на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

2431 0

Айнтрахт (Франкфурт) преодоля изоставане с 2:4 от Бенфика и с победа 2:0 като домакин в реванша се класира за 1/2-финалите в Лига Европа. Попаденията бяха дело на Филип Костичи Себастиан Роде, които класираха Айнтрахт за европейски 1/2-финал за първи път от 1980 година насам, а там ще се изправят срещу фаворита Челси.

Домакините владееха много повече топката в началото, но опасните положения не бяха много, тъй като внимаваха и много в защита, организирайки постепенни атаки. В 8' Филип Костич достигна до прецизно подаване и отправи добър удар от обещаваща позиция. Влаходимос обаче имаше видимост и се намеси спокойно, за да спаси ниския удар, насочен към средата на вратата.

В 30' отново Костич стреля, но от далечно разстояние и без успех. В 37' немският тим успя да открие резултата, но голът бе след засада. Първо Мият Гачинович реши да изненада вратаря с бърз удар от ръба на наказателното поле, но топката срещна лявата греда. Костич овладя отбитата топка в наказателното поле и вкара, правейки резултата 1:0, но повторенията показаха, че е бил в положение на засада.

В 43' се отвори още един шанс пред домакините. Лука Йович пропусна добър шанс да отбележи. След центриране засече с глава, но прати топката високо над напречната греда.

В първите минути на втората част португалците действаха малко по-смело. Жоао Феликс пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който беше блокиран от защитата. В 52' Харис Сеферович се измъкна, за да засече центриране и да отиграе към средата на вратата, но вратарят го отказа с отличен рефлекс.

5 минути по-късно и домакините създадоха опасност. Гачинович овладя подаване и бързо проби към вратата преди да нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле, който обаче премина на сантиметри встрани от дясната греда.

В 67' домакините стигнаха до така мечтаното второ попадение. След грешка при изчистването от защитата на Бенфика, топката стигна до Анте Ребич, който изведе Себастиан Роде  в позиция за удар от границата на наказателното поле. Той не стреля по най-добрия начин, но топката все пак влезе във вратата. В 73' Дани да Коста насочи с глава в десния ъгъл на вратата, но Влаходимос се намеси спокойно. В 79' Бенфика получи право да изпълни фаул от опасно разстояние. Жоао Феликс засече с глава, но ударът бе много несполучлив.

В 85' Бенфика организира бърза атака, влезлият като резерва 35-годишен Салвио, който отправи силен удар от наказателното поле, но нацели лявата греда. Въпреки опитите на португалците не успяха да отбележат попадение до края на срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АЙННТРАХТ: Трап, Хасебе, Абрахам, Фалет, Да Коста, Фернандес, Роде, Костич, Гачинович, Ребич, Йович

БЕНФИКА: Влаходимос, Грималдо, Диаш, Жардел, Алмейда, Силва, Фейса, Самарис, Фернандеш, Сеферович, Феликс

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Немският тим вярва, че може да се добере до полуфиналите. Германският тим трябва да заличи пасов от два гола срещу Бенфика, след като допусна поражение с 2:4 в Лисабон.

Червен картон още преди почивката постави в тежко положение "орлите", но те намериха начин да вкарат два гола на чужд терен. Сега Айнтрахт ще има подкрепата на всеотдайните си фенове и обратът не изглежда невъзможен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички