В спокойно темпо Челси постигна категоричен успех срещу Динамо Киев


В спокойно темпо Челси постигна категоричен успех срещу Динамо Киев
Снимка: Getty Images/Gulliver

3795 0

Челси победи с 3:0 Динамо Киев в първата 1/8-финална среща в Лига Европа, играна на "Стамфорд Бридж". Лондончани изиграха двубоя в изключително спокойно темпо, но това не им попречи да отбележат три гола. Педро, който изигра много силен мач, откри резултата в 18', а през втората част Вилиан и Хъдсън-Одой оформиха крайния резултат.

Челси започна по-активно срещата, но бе далеч от очаквания домакински натиск в началото. Въпреки владението на топката лондончани не създадоха кой знае какви опасности. В 18' при първата възможност пред тях - домакините успяха да открият резултата. Оливие Жиру намери Педро в наказателното поле и той запази хладнокръвие, за да отбележи ниско в средата на вратата.

В 20' отново Педро можеше да удвои, но този път изпусна. Испанецът си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо по трева в средата на целта, като стражът на Динамо улови топката. В 33' Кристенсен игра с ръка в наказателното си поле, но това остана незабелязано от съдиите и сигнал не последва. Секунди по-късно Педро се озова сам срещу Бойко, но стражът и този път се срави. Маркос Алонсо също опита опасен удар, който обаче рикошира в съперников играч и излезе в корнер.

В доста спокойно темпо продължи и през втората част Челси. Всичко най-интересно идваше от зоната на Педро, като в 54' отправи пореден удар, но право в Бойко. В 57' хубаво подаване намери Сидорчук в празно пространство и отправи опасен удар, но Арисабалага спаси. Това бе е и първият удар по посока вратата на Челси.

Точно, когато Динамо Киев започна да поглежда по-смело в атака, лондончани отбелязаха второ попадение. Вилиан вкара красиво попадение от пряк свободен удар, като топката премина над построената стена, а Бойко не съумя да реагира. В 83' влезлият като резерва Лофтъс-Чийк опита да поеме инициативата, като се озова в чудесна позиция, овладявайки прецизен пас в наказателното поле и стреля във вратата, но така и не затрудни вратаря. Заключителните минути на двубоя бяха малко по-динамични. А грешка на Кепа за малко не коства гол в неговата врата. Стражът на домакините се извиси над всички, за да улови топката, но я изпусна, а за негова радост нямаше кой да засече топката към вратата. В последната минута на редовното време Челси затвърди преднината си след контраатака, преминала през Педро. Калъм Хъдсън-Одой получи топката в наказателното поле и със силен шут прати топката във вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Запакоста, Луис, Кристенсен, Алонсо, Баркли, Жоржиньо, Ковачич, Вилиан, Педро, Жиру

ДИНАМО КИЕВ: Бойко, Миколенко, Шабанов, Бурда, Кенджора, Шепелев, Сидорчук, Буялски, Шапаренко, Циганков, Русин

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През уикенда Челси спечели с 1:2 гостуването си на градския съперник Фулъм, а преди това победи и Тотнъм в друго лондонско дерби. Всички основни играчи в тима ще бъдат на линия за срещата, така че Маурицио Сари няма кадрови проблеми за двубоя.

Футболистите на треньора Александър Хацкевич все още нямат поражение на чужд терен в Лига Европа през този сезон. На 1/16-финалите тимът направи реми 2:2 като гост на Олимпиакос, а в груповата фаза надигра Рен и Астана и подели точките с чешкия Яблонец. Испанският нападател на Динамо Киев Фран Сол отпадна от състава на тима за първия мач от осминафиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички