Славия Прага изигра силен мач в Лондон, но Челси е на полуфинал след мач със 7 гола


Славия Прага изигра силен мач в Лондон, но Челси е на полуфинал след мач със 7 гола
Снимка: Getty Images/Gulliver

2899 0

Челси се класира на полуфинал в Лига Европа. Лондоначани победиха Славия Прага с 4:3 в реванша, но успехът не дойде никак лесно за отбора на Маурицио Сари. Въпреки че Челси поведе с 3:0, чехите не се предадоха и на почивката се оттеглиха при резултат 4:1, а след почивката вкараха бързи два гола, които шокираха домакините. Все пак английският тим с общ резултат 5:3 и чака полуфиналнaта среща срещу Айнтрахт.

Домакините започнаха активно срещата и още в 5' откриха резултата след страхотни действия на Педро. Испанецът пое подаване и от наказателното поле вдигна топката над Ондрей Колар, който не беше на линията си. Малко след това и Азар отправи опасен удар в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран.

В 10' резултатът вече бе 2:0. Педро направи невероятен шанс, като ударът му от пред вратата се удари в гредата, но за негов късмет топката се удари в Саймън Дели и преднината на Челси се покачи.

"Сините" узакониха предимството си и в 17', след като Жиру вкара и трети гол за отбора. Французинът достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към левия ъгъл без да остави шанс на стража.

Все пак в 26' гостите успяха да върнат едно попадение ', след като Томаш Сучек бе оставен абсолютно сам в наказателното поле при изпълнението на корнер и с глава вкара. Радостта на чехите не продължи дълго, като още в следващата атака домакините вкараха четвърто попадение. Оливие Жиру изстреля обещаваш удар, отбит от вратаря право към Педро, който не сгреши и отбеляза втория си гол в мача. Това бе е последната опасност за първата част, като след нея гостуващият тим опита няколко атаки, но защитата на Челси се справи. Отборът на Маурицио Сари видимо намали темпото на игра, предвид комфортната преднина, която си осигури.

Чешкият тим показа, че няма намерение да се предава и в началото на втората част върна още едно попадение. В 51' Петр Шевчик достигна до точно подаване и стреля бързо по трева в десния ъгъл. А само 4 минути по-късно отбеляза още един гол във вратата на Арисабалага, за да направи двубоя още по-вълнуващ. Шевчик овладя с чудесно първо докосване убийствен пас на границата на пеналтерията и завъртя топката в левия ъгъл по невероятен начин.

В 57' шокът на "Стамфорд Бридж" можеше да стане още по-голям, но за радост на "сините" Шевчик се подхлъзна и не успя да отправи удар от наказателното поле. Иначе бе останал сам срещу вратаря на домакините. В 65' пък Маурицио Сари реши да замени Еден Азар, като голяма част от феновете го освиркаха заради това му решение. На негово място влезе Вилиан. Устремът на гостите постепенно бе овладян и лондончани предотвратяваха възможностите за атака.

В 80' Аспиликуета изпрати убийствен пас от границата на наказателното поле, но един от защитниците реагира в последния възможен момент и предотврати опита му. Минута по-късно Стох прибра хубаво подаване на границата на наказателното поле и с едно движение изстреля удар към вратата, но топката прелетя високо над напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Кристенсен, Луис, Емерсон, Канте, Ковачич, Баркли, Педро, Жиру, Азар

СЛАВИЯ ПРАГА: Колар, Борил, Дели, Кудела, Нгадеу-Нгаджу, Сучек, Крал, Змрхал, Траоре, Шевчик, Масопуст

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" взеха крехка преднина след победата с 1:0 на чешка земя и сега са в позицията на фаворити за класиране на полуфиналите. Чехите обаче показаха, че не са отбор за подценяване и със сигурност ще се борят да отбележат попадение.

Лондончани спечелиха 13 от последните си 14 мача в турнира, като в 6 от последните 8 не допуснаха гол. Рюдигер пропуска срещата заради контузия, като остава въпросът дали Маурицио Сари отново ще реши да даде почивка на звездите си, както направи в първия двубой, но се наложи да ги пусне през втората част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички