Римската крепост "Олимпико" беше превзета от хегемоните в Лига Европа


Римската крепост "Олимпико" беше превзета от хегемоните в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

629 0

Завръщането на Севиля в елиминационната фаза на Лига Европа беше ознаменувана с победа в Рим. "Рохибланкос" взеха своето в гостуването на Лацио, след като спечелиха с 1:0 визитата си в италианската столица в мач от 1/16-финалите на втория по сила европейски клубен турнир.

Испанският тим, който спечели надпреварата три пъти поред в периода 2014 - 2016, организира впечатляваща контраатака в 22', при която Васкес изведе Сарабия отдясно в наказателното поле, а поливалентният футболист пусна остър пас между вратар и защитник. Бен Йедер се внедри между тях и с точен завършващ удар даде аванса, а в последствие и победата на Севиля.

Нападателят се превърна в едва втория играч от испанското първенство, който записва над 20 гола във всички турнири. Другият, разбира се, е Лионел Меси (29). Не всички новини за Севиля обаче бяха добри, след като Евер Банега получи жълт картон и ще пропусне реванша.

Домакините имаха само един шанс да изравнят резултата, но в 85' Лейва, останал на отлична позиция в наказателното поле, стреля покрай вратата.

Друг испански тим в надпреварата - Бетис, пък беше участник в най-зрелищния двубой в Лига Европа. Андалусците се добраха до 3:3 в гостуването си на Рен, въпреки че изостана с 1:3 до почивката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички