"Прилепите" потопиха "жълтата подводница" с два гола в добавеното време


"Прилепите" потопиха "жълтата подводница" с два гола в добавеното време
Снимка: Guliver/GettyImages

2172 0

В испанското дерби от Лига Европа Валенсия нанесе много тежко поражение на Виляреал. "Прилепите" спечелиха с 3:1 в гостуването си в първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа, като направиха това с два късни гола, отбелязани в триминутното продължение на срещата.

Още в 6' гостите получиха право да изпълнят дузпа, като Даниел Парехо се нагърби с отговорността. Вратарят на домакините спаси, но Гедеш реагира светкавично след изпълнението и вече беше в малкото наказателно поле, където засече след спасяването - 0:1.

В края на първото полувреме Виляреал изравни, като и домакините получиха право да изпълнят дузпа, точно изпълнена от Санти Касорла. Ударът по Виляреал обаче беше в продълженията, като в 91' и 93' Вас и Гедеш вкараха по един гол, давайки категоричен аванс на "прилепите" преди реванша - 1:3.

Какво се случи на мача Славия - Челси четете тук!

Какво се случи на мача Арсенал - Наполи четете тук!

Какво се случи на мача Бенфика - Айнтрахт четете тук!

Двата клуба, които се намират в коренно различна ситуация на този етап от сезона, ще премерят сили първо на "Естадио де ла Серамика" в 22:00 часа. Може да следите първия четвъртфинален сблъсък Виляреал - Валенсия НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 6' гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Гонсало Гедеш. Даниел Парехо стреля в долния десен ъгъл, Фернандес успя да отрази удара, но след това Гедеш пръв стигна до топката и реализира - 0:1 за "прилепите".

По подобен начин обаче "жълтата подводница" изравни. В 34' Гарай не действа съобразително в наказателното поле и извърши нарушение, а Санти Касорла, който пропусна дузпа през уикенда срещу Бетис, беше безкомпромисен този път - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Виляреал натисна здраво своя съперник. В рамките на само една минута домакините изпуснаха две отлични положения. В 58' Чуквуензе направи Нето герой, като вратарят спаси страхотен удар на нападателя, а минута по-късно от много изгодна позиция играчът на Виляреал беше неточен в завършващата фаза.

Последваха смени и в двата отбора, които обаче разстроиха лекотата, с която Виляреал достигаше до наказателното поле на съперника, докато Валенсия заигра по-добре в защита и ограничи максимално бързите пробиви на своя съперник.

Двубоят изглеждаше, че ще приключи при равенство, но точно в началото на продълженията Валенсия се добра до втори гол. С брилянтен пас през центъра към лявото крило Гайа беше намерен, като той проби към наказателното поле и пусна остър успореден пас в наказателното поле. Там Вас се озова на точната позиция и с брилянтен диагонален удар вкара за 1:2.

Виляреал не успя да реагира, а вместо това Валенсия стигна до нов гол. Домакините се опитаха да върнат гола, но се стигна до бърза контраатака, при която Черишев беше изведен в половината на Виляреал, а той напредна и изведе Гедеш сам срещу вратаря - 1:3 за "прилепите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Фернандес, Гаспар, Алваро, Руис, Форналс, Кинтила, Касорла, Ибора, Касерес, Чиквуензе, Морено

Валенсия: Нето, Габриел, Гарай, Ронкаглия, Вас, Парехо, Торес, Гедеш, Родриго, Гамейро

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Жълтата подводница" е в опасност от изпадане в Ла Лига, но в Лига Европа се представя убедително и дори изненадващо продължи към четвъртфиналите в турнира след две победи над Зенит (Санкт Петербург).

Валенсия е в коренно различна ситуация. "Прилепите" се представят отлично през втората половина на сезона, като вече са в битката за топ 4 в Ла Лига, но бяха на косъм от това да отпаднат от Европа. Причината беше реваншът срещу Краснодар, който испанският тим сериозно подцени, а руският тим вкара късен гол, с който можеше да се класира, но в продълженията Валенсия реализира за 1:1 и продължи напред.

През 2004 година двата отбора се изправиха един срещу друг за Купата на УЕФА, като Виляреал стигна до 0:0 в първия мач, но след това загуби на "Местая".

Стартовите състави може да видите след 21:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички