Олимпик Марсилия на финал за Лига Европа след продължения срещу РБ Залцбург


Олимпик Марсилия на финал за Лига Европа след продължения срещу РБ Залцбург
Снимка: скрийншот

1697 0

Отборът на Олимпик Марсилия се класира за финала на Лига Европа. Френският тим се справи с РБ Залцбург с 2:1 и общ резултат 3:2. Срещата бе довършена в продължения, след като в редовното време мачът приключи при 2:0.

Във финала тимът на Олимпик Марсилия ще се изправи срещу Атлетико Мадрид, след като "дюшекчиите" се справиха с Арсенал.

През първата част на срещата най-доброто положение бе за домакините от Залцбург. Мунас Дабур стреля по диагонала от ъгъла на наказателното поле, но топката падна право в ръцете на Йоан Пеле. През втората част обаче домакините вдигнаха темпото и 8' след подновяването на играта Амаду Хайдара изведе тима си напред. Той направи страхотна солова акция, която завърши с хубав шут, който не остави шанс на Пеле - 1:0.

В 65' се стигна до втори гол във вратата на французите. Буна Сар изчисти топката в собствения си вратар и това доведе до нелеп автогол, който прати мача в продължения. В добавеното време отново Дабур получи шанс да стреля и той пак избра диагонала, като този път кълбото премина в страни от целта.

В 116' падна решителният гол в срещата. Димитри Пайе центрира от корнер, а появилият се като резерва в 100' Роландо бе оставен непокрит от защитата на РБ Залцбург. Последва добре премерен удар на играча в синьо за 2:1, което хвърли лагера на Марсилия, както и феновете на "Ред Бул Арена" в екстаз. След получения гол играчите от австрийския тим останаха и с човек по-малко, след като Амаду Хайдара си изкара втори жълт картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички