Милан скача на Арсенал, въпреки че всичко е срещу тях


Милан скача на Арсенал, въпреки че всичко е срещу тях
Снимка: Getty Images/Guliver

1225 0

След поражението в първия мач от 1/8-финалите на Лига Европа срещу Арсенал, шансовете на Милан да продължи напред рязко намаляха. Но всички, които познават треньора на "росонерите" Дженаро Гатузо, знаят, че той няма да отпусне ръце.

И за двата отбора спечелването на втория по сила европейски клубен турнир не е цел, а средство за попадане в Шампионска лига следващият сезон. И, макар на Милан да му е по-лесно да попадне в зона Шампионска лига в Серия А, отколкото на Арсенал във Висшата лига, дори след поражението с 0:2 в първия мач "росонерите" са готови да се сражават до край.

За тяхно нещастие, преди важния мач тимът има сериозни проблеми на десния фланг на защитата - в лазарета към отдавна неиграещия Конти се присъедини и Калабрия и вдясно на отбраната най-вероятно ще застане Борини, когото Гатузо в последните тренировки готви изцяло на тази позиция.

Това ще е полезно за Милан, тъй като Борини, който е нападател, ще помага на съотборниците си и в атака. Гатузо може би е решил да играе с двама нападатели, за да увеличи натиска върху противника и ще видим Кутроне и Андре Силва едновременно на терена.

За Арсенал Лаказет още не е готов да играе. Това означава, че мястото на върха на атаката ще заеме отново Уелбек. Готови за игра са защитниците Бейерин и Монреал, но въпросът с тяхното участие ще бъде решен непосредствено преди мача. Същото се отнася и за Мустафи, който получи травма в мача срещу Уотфорд.

Въпреки това играчите на Арсен Венгер са решени да направят още една крачка към Шампионска лига чрез победа в Лига Европа и се готвят за сблъсъка с Милан в добро настроение.

Любопитни факти преди мача:

* Милан играе неуспешно срещу английски отбори - победа, шест равенства и девет поражения

** Арсенал остана единственият английски представител в Лига Европа

*** Арсенал запази вратата си суха в пет от последните си седем мача в Лига Европа

Източник: football.ua

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички