Валенсия потопи отново "жълтата подводница" и вече е сред най-добрите четири в Лига Европа


Валенсия потопи отново "жълтата подводница" и вече е сред най-добрите четири в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2079 0

Отборът на Валенсия победи с 2:0 Виляреал в среща-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа. В първата среща "прилепите" спечелиха с 1:3 като гости и така продължава сред най-добрите четири във в втория по сила европейски клубен турнир.

Латор и Парехо бяха точни за тима от "Местая". Домакините вкараха по едно попадение в двете полувремена, което бе достатъчно, за да се преборяът със съперника.

В следващата фаза на турнира испанският тим ще има далеч по-тежък съперник. В спор за място на финала те ще играят срещу Арсенал, който отстрани Наполи.

Валенсия бе първият тим, който удари съперника в реванша. Домакините създадоха отлична контра атака по левия фланг, при която Гедес подаде в наказателното поле, където крайният защитник Латор успя да завърши - 1:0.

В 40' Виляреал можеха да се върнат в срещата. Морено бе оставен да играе с глава след изпълнение на корнер, но ударът му бе прекалено слаб и Нето улови. 

2' по-късно Гамейро можеше да увеличи аванса на домакините. При центриране той успя да играе с глава, но топката премина над целта.

10' след подновяването на играта "прилепите" вкараха второ попадение. Даниел Парехо бе точен след изпълнение на пряк свободен удар.

Преди мача

Тимовете на Валенсия и Виляреал се изправят днес един срещу друг в среща-реванш от 1/4-финалите на втория по сила европейски клубен турнир. 

Преди седмица "прилепите" се наложиха на "Естадио де ла Керамика" с 3:1. Сега обаче те ще трябва да опазят аванса си на своя "Местая", ако искат да продължат сред най-добрите 4 в Лига Европа.

"Жълтата подводница" от своя страна продължава усилено да води битка за оцеляването си в Примера Дивисион. Там те са на две точки от зоната на изпадащите. В същото време обаче те играят силно в Европа и заслужено стигнаха до тази фаза на турнира.

СЪСТАВИ:

Валенсия: Нето, Латор, Диакаби, Ронкаглиа, Вас, Торес, Золер, Парехо, Гедес, Мина, Гамейро

Виляреал: Фернандес, Ратиу, Мори, Руиз, Хауме, Алфонсо, Касерес, Тригерос, Морланес, Раба, Морено

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички