Йович изравни постижение и се доближи до голмайсторския приз в Лига Европа


Йович изравни постижение и се доближи до голмайсторския приз в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1069 0

Нападателят на Айнтрахт Франкфурт Лука Йович реализира десетия си гол в Лига Европа този сезон, въпреки че това не бе достатъчно за „орлите" да се класират за финала в турнира. Сърбинът обаче може да се похвали, че изравни постижението на Клаас-Ян Хунтелаар за най-много голове за германски клуб в един сезон в Лига Европа.

Холандецът също има десет попадения, но с екипа на Шалке 04 през сезон 2011/12. Постижението на Йович обаче е забележимо и защото той е само на 21 години. В същото време той изравни и Оливие Жиру, който до вчера беше голмайстор на турнира с 10 попадения.

Французинът обаче може отново да поведе еднолично, ако се разпише във финала в Баку срещу Арсенал. Ако ли пък не, двамата ще си разделят наградата за голмайстор №1 в надпреварата. През миналата кампания се случи точно такова нещо, като тогава Чиро Имобиле Лацио и Ариц Адурис Атлетик Билбао станаха голмайстори с 8 точни изстрела.

Според медиите в Испания Йович дори вече се е договорил с новия си отбор - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички