Челси не впечатли никой с продуцията си в Лига Европа, и то след побоя от Сити


Челси не впечатли никой с продуцията си в Лига Европа, и то след побоя от Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

954 0

Високомерието на Челси, и то след тежкото поражение от Манчестър Сити през уикенда, едва не коства на отбора победата в Лига Европа. Игралите с жълто футболисти на Маурисио Сари стигнаха до трудно 2:1 в гостуването си на Малмьо и взеха важен аванс преди реванша на "Стамфорд Бридж" след седмица.

"Сините" не започнаха добре срещата, като домакините имаха много опасни атаки за старт на мача, докато нападенията на възпитаниците на Маурисио Сари не се получаваха. Това се промени след изтичането на 25-ата минута, като Жиру започна да играе малко по-подвижно. Така в 30' френският ас излезе от наказателното поле, за да комбинира с Педро, а това увлече двама защитници с Жиру. Така в наказателното поле непокрит остана Баркли, който нямаше проблем да реализира за 0:1.

Английският ас ще запомни със сигурност тази среща, защото това беше първият му гол в 11 мача на европейско ниво с Евертън и Челси.

В 58' Барки отново беше замесен в гола на Челси, но заслугата беше основно на Вилиан и Жиру. Бразилецът беше изведен в наказателното поле, надигра в ситуация "един срещу един" защитник на Малмьо и пусна остър пас за френския нападател, който технично с пета се разписа - 0:2.

Това беше 4-и пореден мач в Европа, в който Жиру бележи. Последният такъв случай в историята на тима беше с Виктор Моузез през 2013 година, когато отборът спечели Лига Европа.

В 80' обаче гостите допуснаха много сериозна грешка. Сбъркан пас в половината на Малмьо доведе до бърза контраатака, а по десния фланг беше изведен Розенборг. Той подаде пред наказателното поле за Кристиансен, който беше изпуснат от Ковачич, а атакуващият халф се разписа с първия точен удар за домакините в мача.

До края на мача Челси се опита да си върне аванса от два гола, но не успя. Въпреки това "сините" от Лондон "защитиха" честта на Великобритания, след като по-рано днес Арсенал сензационно загуби от БАТЕ, а Селтик претърпя загуба от Валенсия с 0:2 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички