Български съдии с нов престижен наряд в Лига Европа


Български съдии с нов престижен наряд в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2392 0

След отличните оценки от 8,5 и авторитетно съдийство в мача от Лига Европа между холандския Витес и шампиона на Швейцария Базел преди две седмици, УЕФА отново даде високо признание на българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов. Двамата пловдивчани получиха днес нов много престижен наряд.

Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на един от най-завързаните двубои от Лига Европа – между шотландския шампион Селтик и литовския Судува. Първата среща между двата тима завърши 1:1.

Реваншът е в четвъртък от 22 часа българско време на стадион "Селтик Парк" в Глазгоу и е решителен мач реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Другият помощник е варненецът Диян Вълков, а четвърти съдия - Станислав Тодоров.

Така нашите арбитри ще бъдат единствените български съдии, които заедно с Лудогорец ще участват в плейофите на Лига Европа. Само преди месец Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и в Белград на срещата между Партизан и Тракай (1:0) от квалификациите на Лига Европа. След отличното съдийство в сръбската столица двамата пловдивчани получиха суперлативи от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен и най-високите оценки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички