Азар попадна в групата на Челси за гостуването в Борисов


Азар попадна в групата на Челси за гостуването в Борисов
Снимка: Getty Images/Guliver

941 0

Голямата звезда на Челси Еден Азар пътува с отбора за гостуването на БАТЕ Борисов в Беларус в мач от турнира Лига Европа. За визитата в Минск обаче от състава на "сините“ отсъстват Маркос Алонсо, Давид Луис, Антонио Рюдигер и Алваро Мората, които получиха почивка от мениджъра на тима Маурицио Сари. Азар пропусна три последователни мача поради травма на гърба, преди да се завърне в последния кръг при домакинската победа с 3:1 над Кристъл Палас. Белгиецът влезе като резерва и моментално асистира на Мората за втория му гол на в срещата.

"Лекарят на отбора каза, че няма риск Еден да пътува за Беларус, иначе щеше да бъде оставен в базата в Кобъм, сподели треньорът Сари. - Решихме, че е добре той да не изиграе 90 минути, все пак не бе тренирал в последните две седмици. В двубоя с Кристъл Палас той игра половин час, утре ще бъде на терена за 45, 50 минути".

Мората вкара два гола на Палас, но остава извън състава. "Той игра в три поредни мача. Реших, че е по-добре да го оставя в Лондон да тренира, аргументира решението си специалистът. - Сеск Фабрегас е болен, което наложи повикването на Н‘Голо Канте".

В същото време полузащитникът на "сините" Матео Ковачич предупреди своя отбор да внимава, като даде за пример загубата на Ливърпул от Цървена звезда в Шампионска лига вчера. "Гледах мача в Белград, Ливърпул изпитваха огромни затруднения. Атмосферата на стадиона е наистина страхотна. Трудно е да гостуваш там, както и тук в Минск. В такива мачове трябва да си максимално концентриран, в противен случай ще бъдеш наказан. Най-важното за нас е да бъдем отлично подготвени, ако не искаме да ни се случи това, което се случи на Ливърпул“, коментира хърватинът.

Челси ще си осигури класиране в елиминационната фаза на Лига Европа, ако спечели мача си в Беларус, а в другия двубой Мол Види и ПАОК завършат наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички