Айнтрахт и Челси не се победиха и оставиха развръзката за финала (ВИДЕО)


Айнтрахт и Челси не се победиха и оставиха развръзката за финала (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3555 0

Отборите на Айнтрахт Франкфурт и Челси не се победиха в първия 1/2-финал от Лига Европа. Срещата в Германия завърши 1:1, като оставя развръзката за реванша в Лондон след седмица.

Лука Йович даде аванс на Айнтрахт в 23' след прецизен удар с глава. Минута преди почивката обаче гостите от Лондон намериха начин да изравнят. Рубен Лофтъс-Чийк подаде към Педро, който се освободи добре и с удар по земя оформи и крайния резултат 1:1. Най-доброто положение през втората част пък изпусна Давид Луис, който стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

В 4' на срещата Челси можеше да открие. Педро пусна пас към Оливие Жиру, но Кевин Трап предвиди случващото се и улови преди френският голмайстор да стигне до топката. 

В 18' и Айнтрахт погледна към вратата на лондончани и Дани Да Коста опита опасно центриране в наказателното поле, но Кепа бе преди всички и улови.

След 23' игра немският тим откри резултата. Тимът на Ади Хютер организира бърза атака, която премина през левия фланг и при центриране в наказателното поле Лука Йович засече елегантно с глава - 1:0.

Минута преди почивката тимът на Маурицио Сари стигна до изравнително попадение. Рубен Лофтъс-Чийк пусна пас към Педро в наказателното поле, като последният си освободи място и прати топката в мрежата на Трап - 1:1.

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Pedro equalises on the stroke of half-time! 🔵 <a href="https://twitter.com/hashtag/CFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CFC</a> <a href="https://t.co/DybHNVG26Y">pic.twitter.com/DybHNVG26Y</a></p>&mdash; CFC-Blues.com (@CFCBlues_com) <a href="https://twitter.com/CFCBlues_com/status/1124037808463720450?ref_src=twsrc%5Etfw">May 2, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

След час игра във Франкфурт гостите можеха да излезнат напред в резултата. Давид Луис се нае да изпълни пряк свободен удар, който обаче срещна напречната греда.

Преди мача

Немският Айнтрахт Франкфурт може да бъде приет като приятната изненада в турнира Лига Европа. Момчетата на Ади Хютер отстраниха Шахтьор Донецк в 1/16-финалите, а след това се справиха и с италианския гранд Интер в 1/8-финалите и с Бенфика, за да стигнат сред най-добрите четири във втория по сила европейски клубен турнир.

Челси е спряган за един от фаворитите в турнира. Подобно на градския си съперник Арсенал, "сините" също търсят класиране за Шампионска лига през новия сезон. Също подобно на "топчиите" и играчите на Маурицио Сари изглеждат колебливи на Острова и мястото им в Топ 4 не е никак сигурно и за това се очаква лондончани да хвърлят всички сили във втория по сила европейски клубен турнир.

СЪСТАВИ: 

Айнтрахт: Трап, Фалет, Фернандес, Йович, Костич, Гачинович, Хинтерегер, Роде, Абрахам, Хасебе, Да Коста

Челси: Кепа, Палмиери, Кристенсен, Луис, Аспиликуета, Лофтъс-Чийк, Канте, Жоржиньо, Педро, Жиру, Вилиан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички