Заплашиха да изхвърлят Ювентус заради Европейската Суперлига


Заплашиха да изхвърлят Ювентус заради Европейската Суперлига
Снимка: Getty Images

3780 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина настоява, че Ювентус ще бъде изключен от Серия А, ако Европейската Суперлига се реализира.

Президентът на "бианконерите" Андреа Аниели е един от архитектите на отцепническото състезание, което беше обявено от 12 европейски клуба преди една година, но се провали в рамките на 48 часа.

Девет от тези 12 тима обявиха оттеглянето си от новосформирания турнир. Ювентус, Реал Мадрид и Барселона все още официално участват в проекта, а Аниели заяви по-рано този месец, че договорът, подписан с организаторите на състезанието, все още е валиден за 11 от тези 12 отбора.

"Този договор е само хипотеза, но ако стане реалност, Ювентус ще бъде дисквалифициран от Серия А", закани се Гравина пред вестник La Repubblica.

Какъв е проблемът със Суперлигата?

"Суперлигата е грешен отговор на истински проблем. Италия трябва да помисли как да направи лигата по-привлекателна за разширяващите се пазари като арабския, където в момента те не проявяват достатъчно интерес към италианския шампионат", допълни още той.

Интер и Милан бяха също бяха част от намереният на световните грандове, но  "нерадзурите" са единственият клуб, който официално напусна проекта благодарение на клауза, включена в договора им с организаторите на Суперлигата.

В криза ли е италианският футбол? 

Италианският футбол е изправен пред труден период , тъй като в четвъртфиналите на Шампионска лига няма представители от Италия, а "адзурите" трябва да преминат през плейофите за Световната купа, за да се класират за Катар 2022. Въпреки това Гравина има пълно доверие на селекционера Роберто Манчини.

"Той загуби един мач от последните 40. Той подписа нов договор преди Евро 2020, без да знае, че ще го спечелим. Серия А не е против мен, само двама или трима души не ме харесват", завърши Гравина. Бивша легенда на "Скуадра адзура" сподели каква ще е съдбата на Италия, ако не се класира за Мондиала в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички