Със сълзи в очите Ювентус не се справи с Лацио, но изпрати звездите си (СНИМКИ)


Със сълзи в очите Ювентус не се справи с Лацио, но изпрати звездите си (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

3069 0

Ювентус и Лацио не се победиха и завършиха 2:2 в предпоследния мач от Серия А. Срещата бе без значение за крайното класиране за "черно-белите", докато "орлите" осигуриха мястото си в Лига Европа.

Резултата с глава след центриране откри Душан Влахович (10'). В 36-ата асистентът за първото попадение Мората удвои резултата. Едно попадение върна Алекс Сандро след автогол (51'), а крайното 2:2 оформи Милинкович-Савич в последната минута на добавеното време.

Още в 5-ата минута Лацио пропусна да открие резултата. Мощен шут на Данило Каталди се отби в гредата. Още толкова след шанса обаче (10') бяха нужни на домакините да поведат след гол на Душан Влахович, след като Мората достави топката перфектно на главата му.

 

Символично в едва 17-ата минута, прекаралият 17 години на "Ювентус Арена" - Джорджо Киелини, бе изваден, за да обере мощните аплодисменти на привържениците на "старата госпожа". Той обяви оттеглянето си от Серия А и че ще завърши кариерата си в американската МЛС.

 

Преднината на Юве в 36-ата минута удвои Мората, който след прекрасен рейд и много точен шут остави безпомощен Томас Стракоша.

Само 6 минути след подновяването на играта бяха нужни на гостите да върнат интригата в мача. Това всъщност направи Алекс Сандро, който в опита си да блокира удар на противников играч изпрати топката в собствената си врата.

в 77-ата минута от игра бе извадена и друга от звездите на Ювентус. Пауло Дибала също обяви, че напуска клуба от Серия А. Той бе изпратен със силни аплодисменти, скандирания и сълзи в очите на съотборниците му и феновете на стадиона. До края на срещата аржентинецът бе сред привържениците, където подписваше техните артикули и се снимаше с тях.

 

Напълно изненадващо Милинкович-Савич изравни резултата в последната секунда на добавеното време, след като бе забравен от отбраната на домакините и оставайки сам на опразнената врата направи резултата 2:2. 

Ювентус ще остане 4-и в крайното класиране, докато Лацио си гарантира участие в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички