Ювентус би и измести Рома в класирането, Роналдо с първи гол на 36 години


Ювентус би и измести Рома в класирането, Роналдо с първи гол на 36 години
Снимка: Getty Images/Guliver

3321 0

Ювентус победи Рома с 2:0 в дербито на кръга от италианската Серия А. С успеха "бианконерите" изместиха "вълците" от 3-ото място във временното класиране и се доближиха до миланските грандове Милан и Интер.

Първото попадение в срещата бе дело на голямата звезда Кристиано Роналдо, който си направи своебразен подарък за своя 36-и рожден ден, който отпразнува вчера, на 5-ти февруари. Роналдо се разписа с по-слабия си ляв крак от границата на наказателното поле без подготовка.

Авансът на "старата госпожа" бе удвоен през втората част, когато Ибанес си отбеляза автогол. Гостите от Рим така и не успяха да отбележат гол, въпреки че играха на много добро ниво и създадоха няколко чисти ситуации пред вратата на Шчесни.

Тежката серия от мачове за Ювентус продължава. Предстои гостуване срещу Интер в реванш от полуфиналите за Купата на Италия (09.02), мач срещу Наполи в Серия А (13.02), както и гостуване на Порто в първи осминафинален мач от Шампионска лига.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Сандро, Рабио, Артур, Маккени, Киеза, Мората, Роналдо

Рома: Лопес, Манчини, Ибанес, Кумбула, Карсдроп, Виляр, Веретут, Спинацола, Кристанте, Мкхитарян, Майорал

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Юве подобри представянето си и започна да държи топката повече от своя съперник. През първия четвърт час от второто полувреме обаче така и не се стигна до по-опасна ситуация пред някоя от двете врати.

69 - 2:0! "Бианконерите" удвоиха своя аванс в резултата. Куадрадо изведе Кулушевски по фланга, като шведът опита да върне успоредно на голлинията към Роналдо, но там Ибанес се хвърли на шпагат, като засече топката в собствената си врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-активно двубоя и контролираха темпото, но въпреки това Юве нанесе своя удар с първата си възможност. 13' - 1:0! Сандро се пребори на фланга, комбинира с Мората, който връчи топката на Роналдо. Португалецът стреля без засилка от границата на наказателното поле с по-слабия си ляв крак и откри резултата.

В 23-ата минута португалецът бе близо до още едно попадение, отново на фона на по-добрата игра от страна на Рома. Роналдо стреля от наказателното поле и след рикошет в противников футболист топката се отби в напречната греда и за малко не влетя в мрежата.

В последните минути от частта се откри и трети шанс пред Юве и той отново бе за Роналдо. Кристиано получи подаване от Морато в перспектива, като португалецът стреля в движение, но вратарят на Рома отрази добре и изби настрани.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Хегемонът на Италия в последните години е сериозно заплашен от това да сдаде тронът. Ювентус трябва да сведе грешките до минимум до края на сезона, ако иска да продължи с титлите от Серия А. Към момента обаче отборът е на 4-ата позиция.

Това може да се промени още днес, тъй като "бианконерите" посрещат 3-ия във временното класиране - Рома, който е и с мач повече от Юве. Това безспорно е и дербито на кръга в италианската Серия А, като залогът е много голям и за двата отбора.

Рома се радва на страхотен сезон и ще се надява да се класира възможно най-напред. "Вълците" са с 40 точки, Милан е втори с 46, а Интер - първи с 47, като е с мач повече от градския съперник и от Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички