С гол в последната минута Наполи върна интригата в Серия А


С гол в последната минута Наполи върна интригата в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

6626 0

Отборът на Наполи постигна изключително ценна победа срещу Ювентус с 0:1 голямото дерби на върха в Серия А. Гостите бяха по-активният отбор през по-голямата част от двубоя, а "бианконерите" платиха скъпо за прекалено дефанзивната си игра особено през втората част. Победното попадение падна в 89' и го отбеляза Кулибали. По този начин разликата между двата отбора вече е едва 1 точка и интригата в първенството се завръща с пълна сила.  Неаполитанците продължават да мечтаят, че ще спечелят титлата в Италия за пръв път от 28 години, след като доскоро изоставаха с шест точки.

Гостите от Неапол владееха повече топката в началните минути, докато от Юве действаха много по-нервно. В 10' Наполи получи право да изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но Руй отправи доста неточен удар. Минута по-късно се стигна до неприятен момент за "бианконерите", Киелини напусна принудително и на негово място влезе Лихтщайнер.

Постепенно домакините изравниха играта и в 17' Пянич от пряк свободен удар отправи невероятен удар и след рикошет се удари в дясната греда. В 21' гостите създаха опасно положение, като Руй опита да изненада Буфон, но опитният страж изби топката, която влизаше под напречната греда. Само 3 минути след това Хамшик нахлу в наказателното поле и отправи силен шут по диагонал, но топката мина покрай вратата.  В 37' Наполи стигна до гол чрез Инсиние, но той правилно бе отменен заради засада.

Неаполитанците записаха още една добра възможност в 51'. Инсиние се измъкна от засадата и подаде към Хамшик, чийто удар обаче се удари в мрежата от външната страна на вратата. Постепенно Ювентус изцяло отстъпи инициативата, като се прибра в собствената си половина и показа, че ще разчита на контраатаки. Това пък доста затрудни Наполи да създава по-опасни положение, въпреки трайния си контрол върху топката.

В 73' Кайехон получи отличен пас в наказателно поле и отправи опасен удар, но Буфон се справи блестящо, а и страничният рефер вдигна флага за засада. В последната минута след корнер "бианконерите" платиха за прекалено дефанзивната си игра. Кулибали засече топката с глава и вкара много важен гол за своя отбор.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Буфон, Хьоведес, Бенатия, Киелини, Асамоа, Кедира, Пянич, Матюиди, Коста, Игуаин, Дибала

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Руй, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Калейон, Мертенс, Инсиние

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на Юве Макс Алегри има кадрови проблеми. Матия Де Шилио е с контузия, аут е Стефано Стураро. До последно под въпрос ще е Миралем Пянич, но все пак се очаква босненецът да играе. Пауло Дибала ще седне на пейката.

По-рано през сезона Юве излъга с 1:0 като гост Наполи с гол на Гонсало Игуаин. В Торино домакините са в серия от шест поредни победи над основния си съперник във всички турнири, а за последно гостите не загубиха в Серия "А" в този град през 2011 г. – 2:2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички