Без напрежение: Ювентус стартира ударно сезона


Без напрежение: Ювентус стартира ударно сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

2358 0

Шампионът на Италия Ювентус започна защитата на титлата си с победа от 3:0 над Каляри. Попаденията отбелязаха МАрио Манджукич в 13', Пауло Дибала в 45' и крайния резултат оформи Игуаин в 66'.

Както и се очакваше, Юве стартира по-добре в срещата и още в 13' стигна до попадение. Лихтещайнер прати топката в наказателното поле, където най-съобразителен бе Марио Манджукич, пращайки топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

Фариас изпусна дузпа в 40', когато стреля много лошо и Буфон спаси. Любопитното в ситуацията е, че 11-метровият наказателен удар бе отсъден за първи път чрез видео повторение.

В 45' Пауло Динала удвои преднината за "бианконерите". Пянич със страхотно подавне, което стигна до аржентинеца, а той не сгреши от близка дистанция.

И втората част продължи с активната игра на домакините. Каляри така и не успя да намери път към вратата, а Игуаин откри головата си сметка за сезона с попадени в 66'.

Стартовите състави:

Ювентус: Буфон, Лихщтайнер, Ругани, Киелини, Алекс Сандро, Маркизио, Пянич, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Игуаин.

Каляри: Краньо, Падоин, Андреоли, Пизачане, Капуано, Фараго, Чигарини, Йонита, Барела, Фариас, Чоп

Преди мача

Най-новото попълнение на торинци Матюиди се очакваше да направи дебюта си за тима в днешния ден, след като попадна в групата за предстоящия сблъсък, но не е сред титулярните 11. Единственият отсъстващ от състава на домакините е Пяца, който е контузен и лекува травма.

В състава на гостите се разрази голям скандал непосредствено преди двубоя, след като стана ясно, че нападателят на тима Марко Бориело е преговарял със СПАЛ зад гърба на сардинци.

 В последните шест мача между двата отбора Ювентус е постигнал 5 победи, а освен това двата тима са врътнали и едно равенство помежду си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички