Кристиано Роналдо извиси Ювентус в градското дерби с Торино


Кристиано Роналдо извиси Ювентус в градското дерби с Торино
Снимка: Guliver/GettyImages

4844 0

Шампионът в Италия Ювентус записа поредната си победа в Серия А. "Старата госпожа" се наложи като гост над градския съперник Торино с минималното 1:0.

Това бе 15-а победа от 16 мача за играчите на Масимилиано Алегри. Те все още не познават вкуса на загубата в първенството и еднолично оглавяват класирането с 46 точки.

През първата част гостите бяха по-дейният тим, а единствения гол падна в средата на втората част. Кристиано Роналдо бе точен от дузпа, като донесе победата на тима си.

Първото добро положение в срещата бе за Ювентус и дойде след 18' игра. Вратарят на Торино Сиригу получи овации от феновете на стадиона, след като отрази коварен удар на Роналдо, като изби в корнер. 

До края на първата част не паднаха попадения, като суперзвездата на гостите пропусна още една възможност в 41'. Тогава негов удар от границата на наказателното поле попадна в тялото на стража на домакините.

През втората част играчите на Масимилиано Алегри стигнаха до първия гол 20' преди края на срещата. Салвадор Ичаси направи нарушение в собственото си наказателно поле и последва сигнал за дузпа. Кристиано Роналдо застана зад топката, като Сиригу закачи топката, но не успя да опази вратата си - 0:1.

Преди мача

Отборът на Ювентус гостува на "Стадио Олимпико Гранде" в Торино на големия си градски съперник. "Старата госпожа" излиза като лидер с 43 точки след 15 кръга. Все още не се е намерил тим на Ботуша, който да победи шампионите и това им позволява да натрупат в хода на сезона актив от 8 точки пред втория Наполи.

От своя страна "биковете" са шести в Серия А. Те заемат тази позиция с актив от 22 точки след 15 изиграни срещи.

СЪСТАВИ:

Торино: Сиригу, Джиджи, Нкоулу, Изо, Ансалди, Мейте, Ринкон, Басели, Аина, Белоти, Заза

Ювентус: Перин, Де Силио, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Джан, Пянич, Матюиди, Роналдо, Манджукич, Дибала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички