Ювентус не можа да бие Сасуоло в зрелищен сблъсък от Серия А


Ювентус не можа да бие Сасуоло в зрелищен сблъсък от Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

4036 0

Италианският шампион Ювентус не успя да победи Сасуоло след зрелищно равенство 3:3 като гост в мач от 33-тия кръг на Серия А. "Бианконерите" водиха в резултата с 0:2, но допуснаха да бъдат обърнати до 3:2, за да се наложи в крайна сметка да се борят за поне точка в срещата.

Въпреки равенството "старата госпожа" продължава да е убедителен лидер на върха в италианското първенство с актив от 77 пункта - със седем повече от втория Аталанта и осем пред Лацио, който също "стъпи накриво" в своя мач. А ето и как се разви гостуването на Юве в италианското градче Сасуоло:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута Ювентус достига до изпълнение на ъглов удар. Топката е насочена към Матайс Де Лихт, който стреля с глава, но неточно. В 5-тата минута се стига до нов ъглов удар пред вратата на Сасуоло. Миралем Пянич намира по земя Данило, който стреля отдалеч и бележи за 0:1!

В 8-мата минута Кристиано Роналдо получи възможността да изпълни пряк свободен удар. Португалецът обаче нямаше късмет, след като изстрелът му срещна стената. В 12-тата минута гостите от Торино стигат до втори гол. Отново Миралем Пянич е в неговата основа, след като с вълшебен пас от центъра на терена намира по чудесен начин Гонсало Игуаин, който е безпощаден - 0:2!

В 21-та минута Кристиано Роналдо стреля към вратата на Сасуоло в търсене на своя гол номер 50 в Серия А. Ударът му обаче срещна външната страна на мрежата на Консили. В 23-тата минута и Сасуоло показа зъби. Мюлдур стреля към вратата на Ювентус и само добрата намеса на Шчесни предотврати попадение.

И е ето, че в 29-тата минута натискът в последните минути на тима на Сасуоло даде резултат. Топката попадна в Капуто, който паднал в наказателното поле на Ювентус успя да я насочи към Джуричич, който на скорост я вкара в мрежата на Шчесни - 1:2!

В 32-та минута Федерико Пелузо имаше шанс да се разпише срещу бившия си тим, но стреля неточно с глава. Сасуоло продължава да натиска в търсене на изравняване на резултата. Удар на Жереми Бога среща тялото на Матайс Де Лихт. В 40-тата минута Бога отново стреля към вратата на "бианконерите", но ударът му бе много неточен.

Първото полувреме завършва с грандиозен пропуск на Кристиано Роанлдо пред вратата на Консили. Малко след това португалецът получи шанс да се разпише с глава, но не уцели вратата. В последната минута от добавеното време пък Берарди стреля покрай вратата на Шчесни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме започва по отличен начин за тима на Сасуоло. Доменико Берарди изпълнява отлично пряк свободен удар и изравнява резултата - 2:2!

Само 3 минути след изравняването Сасуоло прави пълен обрат срещу "старата госпожа". Доменико Берарди овладява топката и пуска пас по земя в наказателното поле на Ювентус. Там е Франческо Капуто, който засича топката и прави резултата 3:2!

Маурицио Сари реагира веднага и вади от игра Гонсало Игуаин. На негово място влиза Пауло Дибала. В 60-тата минута влезлият като резерва Рабио не успява да насочи добре топката с глава. Малко след това и Роналдо пропуска след чудесен пас на Дибала. Ювентус все пак успява да достигне до изравняването в 64-тата минута. Алекс Сандро бележи с глава след центриране от корнер и има достатъчно време да търси пълния обрат - 3:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Сасуоло: Консили, Кирякопулос, Пелусо, Кирикеш, Мюлдур, Локатели, Магнатели, Джуричич, Бога, Берарди, Капуто

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Киелини, Данило, Пянич, Матуиди, Бентанкур, Бернардески, Игуаин, Роналдо

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Преди началото на кръга Ювентус е лидер в подреждането с 76 пункта, като преднината пред втория Интер е осем точки. Сасуоло пък е на осма позиция с 46 пункта и все още таи надежди, че може да се намеси в битката за разпределяне на местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Филипо Романя, Педро Обианг и Грегоар Дефрел са контузените в състава на домакините. Наставникът на "старата госпожа" Маурицио Сари пък няма да може да разчита на контузените Сами Кедира, Матиа де Шилио и Мерих Демирал, както и на наказания Хуан Куадрадо, който вероятно ще бъде заменен от Алекс Сандро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички