Кристиано Роналдо спаси 10 от Ювентус срещу Рома в Серия А


Кристиано Роналдо спаси 10 от Ювентус срещу Рома в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

4906 0

Италианският шампион Ювентус и тима на Рома не успяха да се победят след равенство 2:2 на "Олимпико" в дербито от втория кръг на Серия А. Повече за изпусната победа трябва да съжаляват "вълците", които водеха в резултата до 69-ата минута с човек повече на терена, но Кристиано Роналдо попари амбициите им.

Рома откри резултата след половин час игра, когато Жордан Верету се разписа от дузпа. Отговорът на Юве дойде в края на частта, когато Роналдо на свой ред изравни от 11-метров наказателен удар, но секунди по-късно преднината на римляните беше възстановена след ново попадение на Верету.

След час игра Юве остана с човек по-малко на терена, след като Адриен Рабио си изкара втори жълт картон за грубо нарушение в средата на игрището. Въпреки това малко по-късно Роналдо успя да вкара гол с глава след впечатляващ отскок, а с това и да донесе точката на своя отбор.

Така Ювентус остана на четвърта позиция в Серия А с четири пункта, след като спечели първия си мач. За Рома пък този "хикс" бе стъпка напред от предходния кръг, когато загубиха от Верона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рома започна уверено срещата и в 12-ата минута стигна до първото си голово положение. Хенрих Мхитарян стреля опасно към вратата на Юве, но Войчех Шчесни го отказа с блестящо спасяване. След половин час игра Адриен Рабио игра с ръка в собственото си наказателно поле, за което Рома получи дузпа. Жордан Верету застана зад бялата точка и не сбърка - 1:0!

В края на първата част двата отбора си размениха два бързи гола. Първо Лоренцо Пелегрини блокира пас на Роналдо с ръка в наказателното поле, за което съдията отсъди нова дузпа, този път в полза на Юве. Кристиано прати Миранте в другия ъгъл и изравни - 1:1! "Бианконерите" отново се пропукаха в заключителните секунди на първата част, когато "вълците" подхванаха мълниеносна контраатака, завършила с втори гол на Верету - 2:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56-ата минута Един Джеко уцели греда, пропилявайки страхотен шанс пред Рома да дръпне с два гола пред своя съперник. В 64-ата минута отново той пропусна да се разпише, а малко преди това Адриен Рабио от състава на Ювентус получи втори жълт картон за нарушение в средата на терена остави отбора си с човек по-малко.

В 69-ата минута Ювентус все пак стигна до изравнителен гол след блестяща изява на голямата си звезда Кристиано Роналдо. Данило проби по десния фланг и предостави отлично центриране в наказателното поле, където португалският голмайстор в свой стил се извиси над отбраната на Рома, за да вкара втория си гол в срещата - 2:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус стартира новата кампания с победа над Сампдория с 3:0, докато Рома падна със същия резултат от Верона. Голмайсторът на Рома Един Джеко, който беше пред трансфер при "бианконерите", ще започне като титуляр срещата. Наставникът на "вълците" Пауло Фонсека няма да може да разчита на Николо Дзаниоло, Бруно Перес и Рик Карсдорп. Андреа Пирло пък е без Матайс де Лихт, Алекс Сандро, Сами Кедира и Федерико Бернардески.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Миранте, Манчини, Ибанес, Кумбула, Сантон, Верету, Пелегрини, Спинацола, Мхитарян, Педро, Джеко

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Кулушевски, Маккени, Рабио, Куадрадо, Рамзи, Мората, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички