Интер разби Рома на Моуриньо в голово шоу за едно полувреме в Серия А (ВИДЕО)


Интер разби Рома на Моуриньо в голово шоу за едно полувреме в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4136 0

Италианският шампион Интер разби Рома с 0:3 като гост в дербито от 16-ия кръг в Серия А. "Нерадзурите" се справиха с "вълците" само за първата част, когато вкараха и трите попадения, реализирани от Хакан Чалханоглу директно от корнер, Един Джеко и Дензъл Дъмфрис.

След само 15 минути игра Интер откри резултата на "Олимпико". Хакан Чалханоглу изпълни корнер, който определено изненада отбраната и най-вече вратаря на Рома Руи Патрисио. Чалханоглу отправи топката директно към вратата с въртелив удар, който хвана неподготвен стража на "вълците" - 0:1!

Content made on Kapwing

В 24-ата минута Интер удвои преднината си. След превъзходна отборна атака и размяна на подавания около наказателното поле на Рома "нерадзурите" Един Джеко се озова на стрелкова позиция и порази вратата на "вълците" - 0:2!

Content made on Kapwing

В 39-ата минута Интер стигна и до трето попадение на "Олимпико". Защитникът Александро Бастони центрира остро в наказателното поле, където Дензъл Дъмфрис налетя върху топката и я заби с глава в мрежата на Руи Патрисио - 0:3!

Content made on Kapwing

През втората част Интер свали оборотите и доигра срещата, без да влага повече усилия за победата. Рома също по никакъв начин не застраши вратата на "нерадзурите" и закономерно загуби. В края на срещата Николо Дзаниоло падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но съдията не уважи претенциите на домакините.

По този начин Интер временно се изкачи на второто място в Серия А с 37 точки - с една по-малко от лидера Милан. По-късно днес Наполи, който е с 36 точки, посреща Аталанта и при победа ще излезе на първото място. Рома остава на пето място с 25 пункта. В следващия кръг Интер посреща Каляри, а Рома приема Специя.

СЪСТАВИ:

Рома: Патрисио, Смолинг, Манчини, Кумбула, Ибнаез, Вина, Верету, Кристанте, Мхитарян, Заниоло, Шомуродов

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Шкриниас, Бастони, Дъмфрайс, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Кореа

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След загубата от Болоня в последния кръг Рома на Жозе Моуриньо ще търси път обратно към победите срещу шампиона на Италия Интер. "Нерадзурите" са в серия от три поредни победи в Серия А и вече са на само две точки от първото място, заемано понастоящем от Наполи.

В последното дерби между тези два отбора Интер взе победа с 3:1 като домакин. В предишните им шест срещи обаче "нерадзурите" и "вълците" не успяха да се победят нито веднъж - шест равенства! Какъв е коефициентът за равенство в днешния двубой, както и други любопитни залози - вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички