Нулево реми с Интер спря победната серия на Наполи


Нулево реми с Интер спря победната серия на Наполи
Снимка: Gulliver/GettyImages

2423 0

Отборите на Наполи и Интер не се победиха в дербито на Серия А, като двата тима завършиха при резултат 0:0 на "Сан Пауло".

По този начин серията на неаполитанци от 8 поредни победи бе прекъсната, но въпреки това те остават лидери в първенството. "Нерадзурите" пък остават втори с 23 пункта.

Срещата започна с натиск на Наполи, като в първите 5' се откриха две положения пред капитана на тима Марек Хамшик. Първо той получи пас в ляво, но не успя да овладее топката и тя излезе аут. 2' по-късно Хамшик опита и далечен изстрел към вратата на Ханданович, но топката профуча в страни от вратата.

В 18' стражът на Интер направи две ключови спасявания. Първо Мертенс отправи коварен удар по земята, който бе избит, но кълбото падна на крака на Кайехон. Неговият изстрел обаче също бе отразен от Ханданович, който се превръща в герой за тима си към момента.

В 35' Хамшик центрира точно на главата на Инсинье, който отправи коварен удар с глава, но право в ръцете на Ханданович, който спокойно укроти кълбото.

С началото на втората част гостите погледнаха по-смело към вратата на Рейна и в 48' Икарди получи възможност да шутира от близко разстояние, но ударът му бе блокиран от защитник на домакините.

Преди мача

Лидерът в Серия А Наполи посреща Интер в най-интересния мач от 9-я кръг на първенството. Към момента неаполитанци са лидери с пълен актив от 24 точки. Те демонстрираха прекрасно формата си през миналата седмица, когато на "Олимпико" се наложиха с 1:0 над Рома.

Интер от своя страна заема втората позиция в таблицата, като единствената грешна стъпка на "нерадзурите" бе срещу Болоня, когато срещата завърши 1:1. При успех днес обаче те ще се изкачат на първото място. В последния си мач в Серия А момчетата на Лучано Спалети спечелиха дербито с градския съперник Милан с 3:2.

Състави:

Наполи: Рейна, Гоулам, Колибали, Албиол, Хусай, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Инсинье, Мертенс, Кайехон

Интер: Ханданович, Ди Амброзио, Скриниар, Миранда, Нагатомо, Галиардини, Вечино, Кандрева, Борха Вайеро, Перишич, Икарди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички