Интер удари Милан в голямото дерби на Серия А


Интер удари Милан в голямото дерби на Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

9866 0

Отборът на Интер спечели голямото дерби на Милано, като победи Милан с 0:2 на "Сан Сиро". С тази победа играчите на Антонио Конте продължиха отличното си представяне от началото на кампанията и са с пълен актив от 12 точки след четири изиграни мача.

За Милан пък това е втора загуба от началото на кампанията. "Росонерите" имат и две победи, което им осигурява 8-ата позиция с шест точки.

Стефано Сенси асистира на Марсело Брозович за първия гол, който падна 4' след подновяването на играта. След късо изпълнение на свободен удар хървартският национал опита далечен удар, при който имаше и сериозен рикошет, а това доведе и до попадение във вратата на Джанлуиджи Донарума. 

В 78' и новата голяма звезда на "нерадзурите" Ромелу Лукаку се разписа в първото си голямо дерби. Белгиецът бе точен с глава след центриране на Николо Барела от ляво.

Преди мача

В днешния ден на "Сан Сиро" ще се изиграе голямото дерби на Милано и Серия А между Милан и Интер. Двата тима ще излезнат на терена в 21:45 часа. 

Към този момент символичните гости от Интер са лидери в Серия А. Играчите на Антонио Конте имат три поредни победи в първенството - над Лече, Каляри и Удинезе. "Нерадзурите" обаче може да имат леки колебания, след като през седмицата изненадващо завършиха 1:1 със Славия Прага у дома

В същото време Милан стартира кампанията с поражение от Удинезе, но след това "росонерите" надделяха последователно над Бреша и Верона. Сега отборът е 8-и с 6 пункта.

СЪСТАВИ:

Милан: Донарума, Конти, Мусачио, Романьоли, Родригес, Чалханоглу, Билия, Кесие, Сусо, Леао, Пятек

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкриниар, Ди Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички