Орелска канонада над беззъби вълци и Рим отново е небесносин!


Орелска канонада над беззъби вълци и Рим отново е небесносин!
Снимка: Getty Images/Guliver

4211 0

Лацио разби Рома с класическото 3:0 в "Дерби дела Капитале" от 18-ия кръг на Серия А. "Орлите" тотално надиграха своя съперник и заслужено се поздравиха с победата чрез два гола на Луис Алберто и един на Чиро Имобиле, който записа 142-рия си гол за клуба - само на седем попадения от голмайстора на Лацио за всички времена Силвио Пиола. 

В 14-ата минута Лацио откри резултата. След силно изратана напред топка от вратаря Пепе Рейна защитниците на Рома се оказаха тотално неориентирани под натиска на нападателите на "орлите", което доведе до серия от грешки в дефанзивен план. От това се възползва Чиро Имобиле, който успя да вкара в мрежата на "вълците" - 1:0!

В средата на полувремето Лацари получи великолепен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Рома. Футболистът на Лацио нахлу в наказателното поле и се сгромоляса на земята, претендирайки за дузпа. Съдията обаче остана безмълвен, а Лацари веднага скочи на крака и подаде топката към Луис Алберто, който с хубав удар в далечния ъгъл се разписа - 2:0!

През втората част Лацио продължи да контролира срещата и да не позволява на Рома да създава неприятности за Рейна. Същевременно "орлите" продължиха да натискат в предни позиции, а "вълците" все така допускаха грешки, които ги поставяха трудни ситуации.

В рамките на шест минути Чиро Имобиле на два пъти и Сергей Милинкович-Савич веднъж тестваха рефлексите на Пау Лопес, който спаси Рома от разгромен резултат. В средата на полувремето обаче прошка нямаше. Луис Алберто получи подаване пред границата на пеналтерията, за да прати неспасяем удар в мрежата на Рома - 3:0!

В следващите минути Рома изглеждаше още по-безнадежден в опитите си да намали изоставането си. В 85-ата минута пред Един Джеко се откри страхотна възможност да вкара гол от непосредствена близост до вратата, но неговият удар бе париран от Пере Рейна, който бързо успя да затвори ъгъла.

С победата Лацио се изкачи с едно място в класирането - до седма позиция, като вече разполага с 31 точки. "Орлите" са на само три пункта от Рома, който запазва третото си място, макар и да е с два мача по-малко от следващите три отбора в подреждането Ювентус, Аталанта и Наполи. Лидер остава Милан с 40 пункта, а Интер е втори с 37.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

През този сезон Рома се представя по-убедително от градския си съперник и дори е замесен в битката за титлата. След 17 изиграни мача "вълците" заемат 3-о място в шампионата, като изостават на шест точки от лидера Милан. Лацио започна колебливо сезона, но постепенно намери формата си и понастоящем заема 8-о място с 28 пункта.

По четирима отсъстващи в лагерите и на двата отбора. "Орлите" няма да могат да разчитат за днешния двубой на Кореа, Прото, Стракоша и Фарес, които лекуват контузии. Същото важи и за футболистите на Рома Дзаниоло, Калафиори, Миранте и Педро.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лацио: Рейна, Раду, Ачерби, Луиз Фелпе, Марушич, Алберто, Лукаш Лейва, Милинкович-Савич, Лацари, Имобиле, Кайседо

Рома: Лопес, Ибанез, Смолинг, Манчини, Спинацола, Верету, Вияр дел Фраиле, Карсдорп, Мхитарян, Пелегрини, Джеко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички