Обрат срещу Фиорентина на "Олимпико" съхрани мечтите на Лацио в Серия А


Обрат срещу Фиорентина на "Олимпико" съхрани мечтите на Лацио в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2644 0

Отборът на Лацио постигна много трудна победа над Фиорентина като домакин след обрат и резултат 2:1 в мач от 28-мия кръг на Серия А. Развръзката на "Олимпико" дойде в заключителните десет минути от двубоя, когато падна победното попадение, което запази шансовете на "орлите" в битката за титлата в Италия.

Двубоят не започна по най-добрия начин за домакините, които трудно създаваха голови ситуации пред вратата на "виолетовите". В 25-ата минута Франк Рибери успя да открие резултата за Фиорентина след солова игра по левия фланг, а до края на частта Лацио нямаше отговор на получения гол.

В началото на втората част Фиорентина уцели греда, а в средата на полувремето домакините получиха дузпа, която бе реализирана от Чиро Имобиле. Седем минути преди изтичането на редовното време Луис Алберто успя да реализира втори гол и да доведе двубоя до пълен обрат в полза на Лацио.

В последните секунди на мача гостите останаха и с човек по-малко на терена, след като Душан Влахович получи директен червен картон за удар без топка. С победата Лацио намали пасива си до лидера Ювентус на четири точки. Фиорентина от своя страна е на 13-то място с 31 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 25-ата минута гостите откриха резултата. Франк Рибери осъществи добър пробив по левия фланг, а след това нахлу в наказателното поле в търсене на пространство за стрелба. Французинът успя да се освободи и да стреля ниско в далечния ъгъл, за да не остави шансове на Стракоша да се намеси - 0:1.

Три минути по-късно Марко Пароло засече с глава центриране от корнер, но ударът му бе насочен в обсега на Драговски, който успя да предотврати изравнителен гол. До края на частта "римските орли" продължиха да атакуват противниковата врата, но не успяха да създадат работа на вратаря на Фиорентина.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само четири минути след подновяването на играта Фиорентина можеше да удвои преднината си. Рашид Гедзал опита да пробва рефлексите на Стракоша с удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречния стълб. В 61-вата минута Никола Миленкович стреля опасно към вратата на Лацио, но ударът му премина над вратата.

В средата на полувремето столичани стигнаха до изравнителен гол. Футболист във виолетово извърши нарушение в пеналтерията и съдията отсъди дузпа. Чиро Имобиле се нае с отговорността и успя да реализира 11-метровия наказателен удар, за да стопи пасива на отбора си - 1:1.

В 83-ата минута Лацио стигна до пълен обрат в мача. Луис Алберто напредна с топка в крака и опита да изведе съотборник в наказателното поле. Пасът бе пресечен, а кълбото отново се върна при Алберто, който веднага опита удар от границата на наказателното поле, за да намери долния ляв ъгъл на вратата на Фиорентина - 2:1.

Късно в добавеното продължение на мача гостите останаха с човек по-малко на терена. Душан Влахович си позволи да удари противников футболист в лицето и след преразглеждането на ситуацията от ВАР главният арбитър Майкъл Фабри показа директен червен картон на футболиста.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лацио се наслаждава на изключителен сезон в Серия А, но в миналия кръг допусна кошмарен обрат срещу Аталанта, който ги отдалечи на четири точки от лидера Ювентус. В петък "бианконерите" разгромиха Лече, а с това временно увлечиха преднината си на върха на седем пункта.

Фиорентина от своя страна е на 14-та позиция с 31 пункта, като за "виолетовите" все още съществува заплаха от изпадане. Целта пред отбора обаче е не да оцелеят, а да влязат в първата половина на таблицата. Лацио няма да може да разчита на контузените Сенад Лулич, Лукас Лейва, Луиз Фелипе и Данило Каталди, докато Фиорентина е без Кристън Куаме и наказаните Федерико Киеза и Мартин Касерес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лацио: Стракоша, Патрик, Ачерби, Бастош, Пароло, Ладзари, Милинкович-Савич, Алберто, Джони, Кайседо, Имобиле

Фиорентина: Драговски, Миленкович, Песея, Чекерини, Бадел, Лирола, Кастровили, Гезал, Далберт, Кутроне, Рибери

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички