Милан попари мечтите на Лацио след блестящо завръщане на Ибрахимович в Серия А


Милан попари мечтите на Лацио след блестящо завръщане на Ибрахимович в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

5063 0

Отборът на Милан разгроми Лацио с 0:3 като гост в дербито от 30-тия кръг в Серия А. Златан Ибрахимович се завърна в игра с гол и асистенция за "росонерите", а победата драстично намали шансовете на "римските орли" да се борят за титлата в италианското първенство.

Хакан Чалханоглу откри резултата в средата на първата част след подаване на Ибрахимович, което обаче бе засенчено от изключителния удар на турския полузащитник. Десет минути по-късно Ибрахимович добави и гол на сметката си, след като реализира дузпа. През второто полувреме едно попадение добави и Анте Ребич.

След тежката загуба Лацио остава на второто място с 68 пункта - на седем точки от лидера Ювентус. Милан пък се изкачи до шеста позиция с 46 точки, като е на два пункта от петия Рома, който е с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на първата част Милан откри резултата след фантастичен гол. Завърналият се към игра след контузия Златан Ибрахимович подаде към Хакан Чалханоглу, който веднага си нагласи топката за удар и отправи страхотен удар от дистанция в горния десен ъгъл на вратата на Стракоша - 0:1!

Десетина минути по-късно "росонерите" удвоиха преднината си в мача. След опит за центриране в наказателното поле на Лацио футболист на "орлите" спря топката с ръка. Съдията отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Ибрахимович. Ударът на шведския голмайстор не бе достатъчно добро, позволявайки на Стракоша да се намеси, но все пак топката премина зад гърба на вратаря и се озова в мрежата - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 59-ата минута Милан стигна до трети гол. Джакомо Бонавентура пусна великолепен извеждащ пас за Анте Ребич. Появилият се като резерва на почивката нападател се възползва от подаването и го уползотвори, пращайки топката в далечния ъгъл на вратата на Стракоша - 0:3!

Десетина минути по-късно Тео Ернандес можеше да вкара четвърти гол за Милан, но от ударът му от непосредствена близост до вратата на Лацио се озова в ръцете на Стракоша. В 81-вата минута отново Ернандес се озова на голова позиция, но ударът му излетя на сантиметри от страничния стълб. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последните мачове Лацио показва колебания в представянето си, но въпреки това успя да съхрани шансовете си да догони Ювентус след трудно постигнати победи. По-рано през деня "бианконерите" разгромиха Торино и "дръпнаха" със 7 точки на "орлите", което допълнително внася напрежение в редиците на столичани.

Треньорът на Лацио Симоне Индзаги няма да може да разчита на голямата си звезда Чиро Имобиле, който е наказан, а наказание изтърпява и Фелипе Кайседо. Контузени в отбора на Лацио пък са Сенад Лулич и Луиз Фелипе, а Лукас Лейва е под въпрос. Стефано Пиоли от своя страна ще трябва да играе без контузените Лео Дуарте, Саму Кастийехо и Матео Мусакио.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лацио: Стракоша, Раду, Патрич, Ачерби, Лейва, Милинкович-Савич, Пароло, Лазари, Джони, Луис Алберто, Кореа

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романоли, Ернандес, Кеси, Бенасер, Салемейкърс, Чалханоглу, Бонавентура, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички