Късна дузпа попари Интер в дербито с Ювентус в Серия А


Късна дузпа попари Интер в дербито с Ювентус в Серия А
Снимка: Getty Images

4238 0

Италианските грандове Интер и Ювентус не успяха да се победят след равенство 1:1 в голямото дерби от деветия кръг на Серия А. Двубоят на "Джузепе Меаца" вървеше към победа за домакините, но късно попадение от дузпа на завърналия се в игра Пауло Дибала донесе така ценната точка на "бианконерите".

В 18-ата минута Интер откри резултата. Хакан Чалханоглу получи твърде много свободно пространство пред наказателното поле, което му позволи да стреля от дистанция. Ударът му беше изключително добър, като затрудни максимално вратаря Войчех Шчесни, който със сетни усилия успя да спаси. При добавката обаче Един Джеко се оказа на точното място, за да прати топката в опразнената мрежа - 1:0!

До края на полувремето Ювентус така и не намери път към вратата на Интер, като единственото по-опасно положение се откри пред Хуан Куадрадо, който стреля встрани от целта. През втората част "бианконерите" продължиха да търсят начин да изравнят резултата. И го намериха в 87-ата минута, когато главният арбитър на срещата отсъди дузпа в тяхна полза. Влезлият като резерва Пауло Дибала се нае с изпълнението и реализира - 1:1!

В края на мача Симоне Индзаги изпусна нервите си покрай тъчлинията и беше изгонен от терена. Равенството не позволи на Интер да скъси дистанцията до лидерите Наполи и Милан, които са с по 25 пункта - със седем повече от "нерадзурите". Ювентус пък е на шеста позиция с 15 пункта.

Стартови състави:

Интер: Ханданович, Шкриниар, де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Мартинес, Джеко

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Куадрадо, Локатели, МакКени, Бернардески, Мората, Кулушевски

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шампионът на Италия е домакин на "старата госпожа", а сблъсъкът се очертава да бъде много сериозен. "Нерадзурите" са на трето място във временното класиране с актив от 17 точки. След лошото си начало на сезона, Юве се стабилизира и вече е на седма позиция с три точки по-малко от своя съперник.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги не може да се оплаче от кадрови проблеми в състава си. Тренорът на Юве Масимилиано Алегри обаче не може да разчита на двама играчи: Матайс де Лихт и Адриен Рабио. Под въпрос за срещата е Пауло Дибала, който по-рано през седмицата започна да тренира с отбора. Алегри потвърди, че аржентинецът ще бъде на разположение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички