Късен гол пречупи Милан срещу 10 от Фиорентина в Серия А


Късен гол пречупи Милан срещу 10 от Фиорентина в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

10806 0

Отборите на Фиорентина и Милан не успяха да се победят след равенство 1:1 в мач от 25-тия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" водеха в резултата почти до края на срещата, но допуснаха да бъдат изравнени от останалите 10-ма "виолетови" на игрището. Повече подробности за развитието на мача в следващите редове:

В 13-ата минута Фиорентина стигна до първото по-опасно положение пред противниковата врата. Гаетано Кастровили получи подаване в наказателното поле, но ударът му към вратата не намери целта. Четири минути по-късно Анте Ребич и Златан Ибрахимович бяха оставени необезпокоявани в полето на домакините, но Ребич стреля с глава право в тялото на Дронговски.

В 34-ата минута Ибрахимович показа изключителната си класа. Нападателят получи на пръв поглед "загубен пас", но някак си успя да съхрани топката на границата на наказателното поле. Последва солова акция на шведа, който преодоля няколко футболисти на Фиорентина, а накрая успя и да се разпише. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен поради игра с ръка на Ибра, макар ръката му да бе плътно прибрана до тялото.

В началото на втората част Стефано Пиоли бе принуден да извърши смяна в своя отбор. Джанлуиджи Донарума изпита болки, които доведоха до неговата смяна за сметка на Асмир Бегович. Резервният страж на "росонерите" трябваше да се намесва само няколко секунди по-късно след удар на Федерико Киеза и се справи повече от отлично.

В 57-ата минута Милан успя да излезе напред в резултата. Анте Ребич бе намерен в празно пространство на границата на наказателното поле и стреля по диагонала към вратата на "виолетовите". Топката рикошира в тялото на футболист, за да не остави шансове на вратаря Дронговски за каквато и да е намеса - 0:1.

Пет минути по-късно Фиорентина остана с човек по-малко на терена. Златан Ибрахимович получи извеждащ пас и успя да се отскубне зад гърба на отбраната на домакините. Енрике Далберт фаулира шведа, а след проверката на ВАР, съдията показа директен червен картон на футболиста на Фиорентина.

В 71-вата минута Самуел Кастийехо прати топката в мрежата на Фиорентина, но бе вдигнат флаг за засада. Две минути по-късно Фиорентина можеше да изравни резултата, но Душан Влахович не бе достатъчно прецизен в удара си от непосредствена близост до вратата на "росонерите".

Пет минути преди изтичането на редовното време главният арбитър на срещата посочи бялата точка в наказателното поле на Милан. Алесио Романьоли извърши нарушение срещу футболист на Фиорентина, поради което се стигна до дузпа. Ерик Пулгар реализира дузпата, макар Бегович да бе близо до това да я отрази - 1:1.

По този начин Милан пропусна възможността да се доближи на точка от петия Рома, макар и временно. "Росонерите" остават на седмо място с 36 пункта, като основната цел остават местата, даващи право на участие в Лига Европа. Фиорентина пък е на 13-то място с 29 пункта.

Преди срещата:

И Фиорентина, и Милан не се радват на най-успешните си кампании на Ботуша, като през този сезон и двата отбора разочароват с изявите си. "Виолетовите" заемат едва 13-то място с 28 точки, докато "росонерите" са девети с 35 пункта.

Рибери, Куаме и Бадел са отсъстващите в състава на домакините, докато за гостите от Милано са контузени Дуарте, Билиа, Крунич и Кяер. Ерик Пулгар най-вероятно ще замени Бадел в средата на терена, а за Милан най-вероятно ще стартира Джакомо Бонавентура.

СЪСТАВИ

Фиорентина: Дронговски, Касерес, Пацела, Миленкович, Лирола, Дънкан, Пулгар, Кастровили, Далберт, Киеза, Влахович

Милан: Донарума, Габиа, Романоли, Ернандес, Кастийехо, Кеси, Бенасер, Ребич, Чалханоглу, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички