Рома погреба шансовете на Интер за Шампионска лига


Рома погреба шансовете на Интер за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1591 0

Рома сложи край на надеждите на Интер за топ 3 на Серия А, след като "вълците" удариха с 3:1 "нерадзурите" на "Джузепе Меаца" в дерби мач между два от отборите в най-добра форма.

Раджа Наинголан се превърна в големия герой на гостите, след като халфът отбеляза два впечатляващи гола (12', 57') и даде категоричен аванс на Рома.

В 82' Икарди намали резултата и даде някакви надежди на Интер, които обаче бяха погребани в 85' от Гари Медел, който спъна Джеко в наказателното поле. Дузпата беше точно изпълнена от Пероти, който офроми крайното 1:3.

Това беше първа победа за столичани в Милано от 2013 година насам, а същевременно "вълците" нанесоха първо поражение на Интер у дома от октомври насам.

Рома се отдалечи на второто място в класирането с актив от 59 точки - 5 пред Наполи и 7 зад Ювентус.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито почна слабо за домакините - още в 6' Перишич получи картон, докато в 12' при карамбол в половината на Интер топката попадна в Наинголан, който си проправи път и с прекрасен удар даде аванс на Рома.

Само 30 секунди по-късно Интер имаше шанс да върне равенството, но в последния момент Манолас успя да парира Марио. Рома пък пропусна страхотен шанс по-късно, след като Джеко стреля, но с ръката си Ханданович успя да спаси.

В края на полувремето и Счесни показа рефлекс, спасявайки удар на Брозович - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Интер се хвърли в атака и още в 47' Счесни успя да парира удар на Брозович в долния ляв ъгъл. Минута по-късно Перишич беше изведен в наказателното поле, но ударът му рикошира в играч на Рома и излезе в корнер.

В 57' домакините обаче бяха попарени от перфектен гол на Наинголан. Той овладя топката в собствената половина, пробяга 40 метра и стреля от 20 метра, неспасяемо в горния десен ъгъл - 0:2.

Надеждите на Интер се върнаха в 82'. Перишич проби отдясно и успя да пусна диагонален пас и почти от ъгъла на малкия пеналт Икарди засече във вратата - 1:2. Последва обаче глупост на Медел, която провали окончателно Интер. В 84' той изпусна Джеко в наказателното поле, а след това го и фаулира - Точен удар на Пероти и 1:3.

"Нерадзурите" трябва да търсят задължителна победа, за да могат да се намесят в спора за третото място след издънката на Наполи снощи. Рома пък продължава да се опитва да догони Ювентус, който на този етап е с 10 точки аванс. Освен това "вълците" също искат да избягат от Наполи, тъй като водят само с 2 точки в спора за второто място.

Интер и Рома са два от отборите в най-добра форма в момента, като имат 4 победи и 1 загуба в последните си 5 мача. "Нерадзурите" пък за последно загубиха у дома в Серия А през октомври от Каляри с 1:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Мурило, Медел, Д'Амброзио, Перишич, Кондогбия, Гаглиардини, Кандрева, Брозович, Марио, Икарди

Рома: Счесни, Рюдигер, Манолас, Фацио, Жезиш, Строотман, Де Роси, Наинголан, Перес, Салах, Джеко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички