Силен Ювентус разкъса Сампдория и се класира на 1/4-финал за Купата на Италия


Силен Ювентус разкъса Сампдория и се класира на 1/4-финал за Купата на Италия
Снимка: Getty Images

4873 0

Италианският гранд Ювентус се класира без проблеми за 1/4-финалите за Купата на страната, разгромявайки гостуващия Сампдория с 4:1 на "Алианц Стейдиъм".

Играчите на Макс Алегри започнаха много силно мача и бяха пълен господар на терена по време на почти всичките 90 минути. Гостите определено могат да се радват, че инкасираха само 4 гола от 12-те точни удара на Юве, а огромна заслуга за това има техният вратар Фалконе.

Ето и как се разви срещата в Торино:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите десет минути "старата госпожа" упражни сериозен натиск, но играчите бъркаха 'последния пас' и не създадоха сериозни опасности пред вратата на Фалконе. Обръчът обаче се затягаше и Юве стигна до пет последователни корнера. До 20-ата минута притежанието на топката бе 71:29 процента в полза на домакините!

Логичното се случи в 25-ата минута, когато капитанът Куадрадо стреля хитро под стената от пряк свободен удар и с помощта на лек рикошет топката се озова във вратата на Сампдория - 1:0. 60 секунди по-късно Ювентус вкара и втори гол чрез Алваро Мората, но той бе отменен с ВАР заради нарушение в хода на атаката преди това. 

До края на полувремето футболистите на Алегри продължиха да натискат съперника в търсене на втори гол, но Фалконе се отчете с 4 добри спасявания. Сампдория бе създал само едно голово положение за 45 минути игра!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус стартира втората част на същите обороти и в 52-ата минута Ругани се разписа с глава за 2:0 след центриране от дясното крило на Куадрадо.

В 62-ата минута Сампдория стигна до гол с първия си точен удар в мача! Той бе дело на Конти, който се разписа с плътен удар по диагонал - 2:1!

Радостта на гостите обаче не изтрая дълго, тъй като влезлият на смяна Пауло Дибала направи резултата 3:1, възползвайки се от груба грешка при изнасянето на топката. В 72-ата минута Куадрадо можеше да сложи окончателно край на интригата, но Фалконе парира силния му изстрел.

Това все пак се случи пет минути по-късно, когато Алваро Мората се разписа за 4:1 след точно изпълнена дузпа.

Стартови състави:

Ювентус (4-4-1-1): Перин, Данило, Де Шилио, Ругани, Сандро, Куадрадо, Локатели, Рабио, Артур, Кулушевски, Мората

Сампдория (4-4-2): Фалконе, Бережински, Конти, Маняни, Ауджело, Торсби, Аскилдсен, Ринкон, Муру, Капуто, Торегроса

ПРЕДИ МАЧА

"Старата госпожа" не се е изправяла срещу този противник от 26 септември 2021 година, когато го победи с 3:2 на свой терен в сблъсък от 6-ия кръг на Серия А. Головете за Юве тогава бяха дело на Дибала ('10), Бонучи ('43) и на Локатели ('57), а за Сампдория точни бяха Йошида ('44) и Кандрева ('83).

Ювентус стартира директно от 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия, но днешните им гости трябваше да се справят със съпротивата на Торино на 1/16-финалите (2:0, 16.12.2021 г.).

*Играе се само един мач, победителят се класира директно за 1/4-финал срещу победителя от двойката Сасуоло - Каляри, които ще играя утре (19 януари).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички