Ювентус подчини Лацио в Торино и си уреди среща с Интер в полуфинала за Купата на Италия (ВИДЕО)


Ювентус подчини Лацио в Торино и си уреди среща с Интер в полуфинала за Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3506 0

Ювентус успя да победи Лацио в последната четвъртфинална среща от Купата на Италия с минималното 1:0 у дома. Единственото попадение падна в края на първата част и бе дело на бранителя Бремер.

Ювентус започна много пестеливо срещата и дори прие играта в своята половина, но в средата на първата част момчетата на Алегри взеха инициативата и започнаха да бъдат по-смели в предни позиции. В крайна сметка, единственият гол падна в самия край на първото полувреме. Филип Костич центрира за Бремер, а бразилецът вкара с глава, преодолявайки Машимиано.

Лацио се хвърли да търси изравнителен гол през второто полувреме, но защитата на "бианконерите" бе подредена отлично и не даваше шансове на футболистите на "орлите". Резервата на Алегри - Мойс Кийн, пропусна две отлични ситуации, с които можеше да сложи точка на спора.

По този начин Ювентус продължава напред към полуфиналите за Купата на Италия, където ще мери сили с вечния си съперник Интер.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито започна с ранен натиск на гостите. Юве приемаше спокойно играта в собствената си половина и дебнеше противника на контраатака, използвайки бързите си футболисти в предни позиции. В 14-ата минута се стигна до интересна ситуация за гостите. Матиа Дзакани получи топката на фланга и от малък ъгъл се опита да изненада Перин, но ударът му бе неточен.

Тактическото надлъгване между двата тима продължаваше и след като полувремето бе преполовено. В 28-ата минута се стигна до добър шанс за Юве. Топката бе центрирана в наказателното поле на Лацио, а там Рабио се извиси над всички и нанесе точен удар с глава, но той не застраши вратата на Машимиано. 

В 33-ата минута се стигна до добра възможност за "орлите". Фелипе Андерсон си пробва късмета със силен удар по земя от близо 25 метра, но той профуча до страничния стълб на Перин. В 45-ата минута резултатът бе открит от "бианконерите". Филип Костич получи топката на фланга и центрира веднага в наказателното поле. Там бранителят Бремер се извиси над всички и разпечата Машимиано - 1:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лацио излезе по-мотивиран за втората част. Момчетата на Маурицио Сари се опитваха всячески да се доберат до наказателното поле на "бианконерите" - къси, дълги подавания, индивидуални пробиви, но защитата на Юве се справяше по перфектен начин и не създаваше допълнителна работа на своя вратар - Перин. 

Лацио продължаваше да търси път към вратата на Перин, но капитулираше пред защитния вал на Юве. В 70-ата минута домакините можеха да хванат неподготвени своите опоненти, след като резервата Мойс Кийн бе изведен сам срещу Машимиано. Нападателят обаче разочарова със завършващия си удар, стреляйки право в обсега на стража на "орлите".

В 77-ата минута гостите стигнаха до добра възможност, пробивайки защитата на Юве. Адам Марушич бе оставен неохраняван в наказателното поле на домакините, но ударът му мина покрай десния страничен стълб. Мойс Кийн получи нов шанс за гол в 88-ата минута, но не успя да материализира в гол страхотно подаване на Костич.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Перин, Данило, Бремер, Сандро, Куадрадо, Фагиоли, Локатели, Рабио, Киеза, Костич, Влахович

Лацио: Машимиано, Лацари, Патрик, Романьоли, Марушич, Весино, Каталди, Алберто, Андерсон, Имобиле, Дзакани

ПРЕДИ МАЧА

Двата италиански гранда ще се срещнат за втори път през този сезон. В първата среща помежду им, която се игра на 13 ноември, Юве разби "орлите" с 3:0 у дома на "Алианц". Мнозина вярват, че сега момчетата на Маурицио Сари ще се опитат да си отмъстят за това поражение.

Лацио определено е отборът, който влиза в днешното дерби в по-добра форма. Столичани имат 3 победи и 2 равенства в последните си 5 мача във всички турнири. Юве, навярно разтресени от обвиненията в измама, са с две победи, едно равенство и две поражение в последните си пет мача.

Очакванията са, че Маурицио Сари ще излезе с най-добрия възможен състав в Торино, докато Масимилиано Алегри няма да има същата възможност. Контузените Пол Погба и Аркадиуш Милик продължават да се възстановяват, а под въпрос са Леонардо Бонучи и Хуан Куадрадо.

Главен арбитър ще бъде 41-годишният Фабио Мареска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички