Интер обърна Милан и го отстрани за Купата на Италия, Ибрахимович с червен картон


Интер обърна Милан и го отстрани за Купата на Италия, Ибрахимович с червен картон
Снимка: Getty Images/Guliver

5698 0

Интер се класира за полуфиналите на Купата на Италия, след като победи големия си градски съперник Милан с 2:1. "Нерадзурите" осъществиха пълен обрат в изключително драматичен двубой, за да стигнат до успеха. В следващата фаза те ще се изправят срещу победителя от двойката Ювентус - СПАЛ.

Те се оказаха изоставащи в резултата, след като Златан Ибрахимович се разписа през първото полувреме. В края на частта той влезе в пререкания с Ромелу Лукаку и двамата получиха по един жълт картон. Това се оказа решаващо, тъй като шведът направи глупаво нарушение в началото на второто полувреме, заради което получи втори жълт и респективно червен картон.

Това коренно промени ситуацията на терена и до края имаше само един отбор - Интер. Първият гол дойде в 71-ата минута, когато Лукаку се разписа от дузпа, а победното попадение донесе спряганият за напускане Кристиан Ериксен, който се разписа в последните секунди директно от пряк свободен удар.

СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Коларов, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Лукаку, Санчес

Милан: Татарушано, Далот, Кяер, Романьоли, Ернандес, Мейте, Кеси, Салемакерс, Диас, Леао, Ибрахимович

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част "нерадзурите" започнаха с натиск, а Алексис Санчес можеше бързо-бързо да изравни резултата, след като получ подаване от Ашраф Хакими в наказателното поле и стреля от въздуха, но Татарушано имаше късмет, че изстрелът бе в него и изби в ъглов. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно. Само 5 минути по-късно и Лукаку можеше да се разпише след красив удар с пета от непосредствена дистанция, но Томори се намеси и блокира удара.

В 56-ата минута Златан Ибрахимович застъпи отзад съперников играч и го събори на земята, което му донесе втори жълт и респективно червен картон, като остави своя отбор с човек по-малко на терена.

В 70-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, след като Леао направи необмислен шпагат в наказателното си поле и събори противников футболист. Ромелу Лукаку се нае с изпълнението и бе безпощаден, а топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата - 71' - 1:1!

Обяснимо "нерадзурите" сериозно натиснаха своя съперник, но така и не достигаха до обрата до последните минути. В 89-ата минута Лаутаро Мартинес бе изведен на отлична позиция срещу Татарушано, но вратарят на Милан за пореден път спаси своя тим със страхотна намеса. Само минута по-късно той отново се отчете с брилянтна намеса, този път след удар на Лукаку, дошъл от още по-близка дистанция.

90+7' - 2:1! В последните секунди от двубоя Интер успя да стигне до пълния обрат, след като Ериксен вкара директно от пряк свободен удар.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна на високи обороти и двата отбора не загубиха време в опознаване. Първи по-опасно атакува Милан. Салемакерс комбинира с Леао, който от границата на наказателното поле стреля по земя, но ударът му мина покрай страничния стълб.

След размяна на няколко скоростни атаки, отново "росонерите" се оказаха съвсем близо до попадението, след като топката бе центрирана към Ибрахимович, който добре се пребори между двама, за да играе с глава, но топката мина покрай вратата, а същевременно Диас остана на милиметри от това да я засече на опразнената врата.

В 24-ата минута се стигна до най-чистата ситуация до момента и тя бе в полза на Интер. Лукаку се оказа с топка в крака в наказателното поле, финтира добре противник и стреля по земя, но Татарушано демонстрира отличен рефлекс и с крак изби удара на белгиеца.

32' - 0:1! "Росонерите" излязоха напред в резултата. Мейте се пребори във въздуха в единоборство, като бутна топката напред към Ибрахимович, която я пое, нагласи си я, направи няколко лъжливи движения, а накрая стреля по земя в обратния ъгъл от средна дистанция. Топката се докосна до страничния стълб и влезе в мрежата.

До края на полувремето Интер опита да изравни, но неуспешно, а най-интересното на терена бе гигантският сблъсък между Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович (ВИДЕО).

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сблъсъкът се очаква с голям интерес и поради още една причина - това са двата тима, които към момента заемат първите две места във временното класиране на италианската Серия А и които са най-близо до това да детронират хегемона Ювентус. "Росонерите" имат леко предимство - с 2 точки повече от "нерадзурите". За днешния двубой обаче това няма абсолютно никакво значение и дори нещо повече - според букмейкърите футболистите на Антонио Конте са фаворити за този мач.

За да стигне до тази фаза, Интер се справи с Фиорентина след трудна победа с 2:1 (след продължения и гол в 119-ата минута на Ромелу Лукаку). Милан пък преживя не по-малка драма, след като трябваше да премине през рулетката на дузпите срещу Торино след нулево равенство при редовното време и продълженията.

Победителят от тази среща ще се изправи срещу победителя от двойката Ювентус - СПАЛ, което е сериозна предпоставка за ново голямо дерби на 1/2-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички