Урокът на Моуриньо: Когато Ибрахимович поиска смяна, но не я получи за сметка на вратаря (ВИДЕО)


Урокът на Моуриньо: Когато Ибрахимович поиска смяна, но не я получи за сметка на вратаря (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5368 0

Златни кадри отпреди над 10 години бяха припомнени в Италия. На 17 май 2009 година Интер се изправя мач срещу Сиена, а тогава при "нерадзурите" са Златан Ибрахимович и Жозе Моуриньо, които са и главните действащи лица в историята.

Шведът иска смяна по време на мача, но португалецът не е уверен, че нападателят се е вложил и изтощил достатъчно. Той заменяа Луиш Фиго и Марио Балотели, което допълнително изнервя Златан, както се вижда по кадрите.

Моуриньо стига дори и по-далеч в урока си, след като прави рядко срещана смяна, изваждайки своя вратар Жулио Цезар, за да влезе Паоло Орландони. С изразходването и на 3-ата смяна Жозе дава ясен знак на Ибра, който става още по-недоволен.

В крайна сметка той довършва мача, но и в края на сезона печели "Златната обувка" с един единствен гол в края на месец май. Самият Моуриньо обяснява ситуацията 5 години по-късно:

"Той бе много ядосан и разочарован, като дойде при мен. "Шампиони сме, помогнах много, за да сме шампиони, а сега никой не ми помага, исках да изляза" - ми каза той. Аз се направих, че не го разбирам и го попитах какво е казал и дали иска вода, подхвърляйки ми бутилка. Казах му: "Ето, пийни и продължи". Няколко минути по-късно той вкара красив гол" - разказва Моу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички