До броени дни: Още един клуб от Серия А може да отнесе наказание като Ювентус


До броени дни: Още един клуб от Серия А може да отнесе наказание като Ювентус
Снимка: Getty Images

1197 0

Ювентус може да не е единственият клуб от Серия А, изправен пред отнемане на точки този сезон. Сампдория също ще получи наказание, ако не плати дължими заплати до 16 февруари.

Според Gazzetta - от клуба не са платили заплати за последното тримесечие на 2022 г. и се нуждаят от 11 милиона евро, за да анулират дълга с играчи и членове на персонала.  Освен това клубът също се нуждае от сумата между 35 и 50 милиона евро от семейство Фереро още днес, 2 февруари.

Малко вероятно е семейството, което все още държи контролния дял в клуба, да направи такава инвестиция. Най-вече, защото Масимо Фереро, който подаде оставка като президент на Сампдория след ареста му през декември 2021 г., води преговори за продажбата на клуба от няколко месеца.

Клубът трябва да плати заплатите за последното тримесечие на 2022 г. до 16 февруари. Ако това не се случи, Сампдория ще получи приспадане на точките за текущата кампания в Серия А.

Отборът на Деян Станкович вече се намира в зоната на изпадащите с девет точки в 20 мача. Напрежението в клуба и в град Генуа е високо. Миналата седмица плик, съдържащ куршум и заплашително писмо, насочено към Фереро и бившия президент Едоард Гароне, беше изпратен до централата на клуба.

А защо разследват и Наполи, който също може да отнесе сериозно наказание - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички