Златан откри головата си сметка, а Милан спря неприятна серия


Златан откри головата си сметка, а Милан спря неприятна серия
Снимка: Getty Images/Gulliver

2318 0

Милан сложи край на серията си от 3 двубоя без победа,като се наложи с 0:2 срещу Каляри като гост в среща от 19-ия кръг на Серия А.  Златан Ибрахимович се завърна в игра от първата минута за "росонерите" за първи път от май 2012 година и то успя да се разпише за 0:2. Първото попадение бе дело на Леао в 46'.

Като цяло по-опасните възможности бяха за "росонерите". В 17' Тео Ернандес напредна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по посока на левия ъгъл. Олсен обаче внимаваше и го отрази с добро спасяване. В 31' Ибрахимович успя да се измъкне от пазача си и стреля мощно с глава след центриране в наказателното поле в горния ляв ъгъл. Опитът му обаче не бе достатъчно силен.

Секунди след това и Алесио Романьоли беше близо до отбелязването, след като засече с глава при последвалия корнер, но топката мина покрай вратата. В 37' и домакините успяха да създадат нещо по-интересно. Нандес си освободи пространство и опита късмета си от дистанция, но Донарума бе подготвен.

Втората част започна отлично за Милан. В 46' Кастийехо извезе с дълго подаване Леао, който пое топката и стреля. Последва рикошет в защитник на Каляри, след който кълбото прехвърли Олсен и влезе в мрежата. В 64' и Ибра остави своя отпечатък в двубоя. Фантастичен отборен гол! Златан Ибрахимович беше намерен непокрит в наказателното поле от Тео Ернандес и не сгреши с чудесен завършващ удар в дясната страна на мрежата. Така Ибра се разписа отново в Серия А след пауза от 7 години и 250 дни. Последният му гол в калчото беше през май 2012 година. В 82' шведът отново се разписа, този път с глава, но попадението не бе зачетено заради засада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички