Ювентус взе своето в рядко скучно дерби д'Италия с Интер


Ювентус взе своето в рядко скучно дерби д'Италия с Интер
Снимка: Guliver/GettyImages

7347 0

Италианският шампион Ювентус не срещна трудности в дербито на Италия срещу Ювентус и без да блести спечели лесно с 1:0 срещу претендента, демонстрирайки колко е голяма разликата между "бианконерите" и останалите отбори в Италия. 

"Старата госпожа" не записа най-добрия си мач, но въпреки това спечели след точен удар на Манджукич в 67'. Интер имаше две добри положения в мача, но не се възползва от тях, а след попадението на хърватина Интер дори не стигна до опасен удар в своя полза.

Мачът ще остане в графата "бързо забравени", след като положенията в мача отсъстваха, а зрителите се нагледаха на повече фаулове и разигравания в центъра, отколкото на остри атаки и зрелищни моменти.

Никой обаче не съди победителите, които записаха 14-а победа в 15 мача и са категорични лидери с 43 точки - 11 повече от Наполи и вече 14 пред Интер.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало играчите на Интер осъществиха няколко опасни нахлувания в половината на Ювентус, а рано-рано беше показан жълт картон на Миралем Пянич. След първоначалните 5 минути Ювентус натисна своя съперник и стигна до две добри положения. В 9' Пянич стреля неточно, а малко по-рано Роналдо центрира за Дибала, но аржентинецът стреля неточно с глава.

След скучни 28 минути Интер избухна с много красива акция. Политано проби защитата на Ювентус отдясно и успя да подаде на Икарди пред малкия пеналт. Той увлече двама и веднага подаде за Гаглиардини, който остана сам срещу Счесни, но прати топката в гредата - златен шанс за гостите. 

Това положение подейства отрезвяващо на "бианконерите", които заиграха по-добре в следващите минути, а отборът изпусна няколко много удобни положения за гол. В 33' удар на Киелини след центриране от корнер беше спасен от Ханданович, а той и Бонучи стреляха по още веднъж след подавания на Дибала, но бяха неточни. Жоао Кансело пък имаше няколко отлични нахлувания в пеналтерията на съперника, но последното поадване на играчите в бяло-черен екип не се получаваше.

Най-добрият шанс беше при бързаатака по лявото крило, която стигна до Матуиди в наказателното поле. Той сви към точката за изпълнение на дузпа, където Бентанкур стреля, но Брозович с шпагат успя да спре головия му удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Нерадзурите" отново първи стигнаха до по-опасно положение, което като по чудо не се превърна в гол. Матуиди се опита да върне топката назад за Киелини, но я подари на Политано, който разигра на двойно подаване с Икарди. Така младокът се озова на стрелкова позиция, но би право в тялото на вече легналия Бонучи - фрапантен пропуск на гостите.

Последва сериозен натиск на Ювентус, който заигра на по-високи обороти и с висока преса. При една такава ситуация Миранда загуби топката от Дибала в собственото си наказателно поле, но след това Пауло загуби ориентация и опита да стреля от неудобна позиция, вместо да остави на Роналдо да нанесе голов удар.

Най-доброто положение за "бианконерите" беше в 57', когато Кансело комбинира с Матуиди в пеналтерията, той се завъртя чудесно, освобождавайки се от двама защитници, а след това пусна остър пас за Манджукич. Той обаче се размина с топката.

Натискът на Ювентус в крайна сметка си каза думата и в 66' шампионите реализираха търсения първи гол. След бързо изпълнение на свободен удар Кансело получи по дясното крило, а от аутлинията той центрира перфектно към далечната греда, където Манджукич остана непокрит - 1:0 за "бианконерите".

След попадението Интер не успя да реагира и нито един път не застраши вратата на хегемона в италианския футбол. Вместо "нерадзурите" да атакуват, Ювентус имаше няколко добри акции, но до нов гол така и не се стигна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Бонучи, Киелини, Кансело, Матуиди, Пянич, Бентанкур, Роналдо, Манджукич, Дибала

Интер: Ханданович, Върсалко, Шкриняр, Миранда, Асамоа, Гаглиардини, Брозович, Марио, Политано, Перишич, Икарди

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Старата госпожа" остава единственият отбор без поражение в Серия А, като до момента тимът е изпуснал едва 2 точки след равенство у дома срещу Дженоа. Интер през този сезон обаче бележи сериозно подобрение в представянето си и към момента е на 3-о място, макар и на цели 11 точки зад днешния си съперник след едва 14 изиграни кръга.

В гостуванията си обаче "нерадзурите" разочароват напоследък, след като записаха загуба и равенство съответно срещу Аталанта и Рома, а освен това тимът ще играе и с мисъл за следващия двубой в Шампионска лига, който може да ги прати напред в турнира след поражението от Тотнъм преди седмица и половина.

Последната победа на Интер в Торино дойде през 2012 година с 1:3, а оттогава насам Щвентус е спечелил 4 мача, а два са завършили наравно. В последните 8 издания на "дерби д'Италия" са с превес на домакинския отбор, а последната победа в гостуване взе Ювентус в края на миналия сезон след зрелищен обрат и 2:3 на "Сан Сиро".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички