Ювентус най-накрая подчини Милан в голямото дерби (ВИДЕО)


Ювентус най-накрая подчини Милан в голямото дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guiliver

1531 0

След три неуспешни опита (в рамките на 90 минути) Ювентус спечели дербито с Милан с 2:1 и се класира на полуфинал в турнира за Купата на Италия. "Старата госпожа" спечели едва след продължения битката за трофея в края на миналия сезон (1:0), после отстъпи с 0:1 на "Сан Сиро" в Серия А, а в Доха предаде Суперкупата след изпълнение на дузпи.

Сега обаче хегемонът на Апенините през последните пет години най-накрая надделя над големия си съперник във вълнуващ сблъсък, оставил до последно без дъх зрителите на "Ювентус Стейдиъм".

През първото полувреме и особено в началните 30 минути Ювентус имаше тотално преимущество на терена и съвсем заслужено натрупа солиден аванс от два чисти гола. Пауло Дибала продължи да бележи във важни моменти след завръщането си от лекуване на контузия и откри резултата в 10-ата след подаване на Хуан Куадрадо.

В 21-ата пък Миралем Пянич за пореден път доказа, че поне в Серия А е недостижим при изпълнение на преки свободни удари. Босненецът с прекрасен шут от фаул на около 20 метра от голлинията направи безпомощен Джанлуиджи Донарума.

Милан трудно стигаше до противниковата врата и до възможности за удар, като бе ясно, че след почивката играта на тима на Винченцо Монтела трябва да стане далеч по-агресивна.

И наистина през втората част напрежението бе далеч повече пред наказателното поле на Юве, като още в 53-ата минута Карлос Бака с акробатичен изстрел от границата на пеналтерията върна "росонерите" в играта - 2:1.

За тяхно съжаление, само няколко секунди по-късно Мануел Локатели направи безумно влизане в краката на Куадрадо и съвсем нормално бе изгонен с втори жълт картон. Въпреки числения пасив Милан продължи да обсажда вратата на Нето, който се отчете с една ключова намеса при мощен изстрел от фаул на Юрай Куцка.

В последния четвърт час Юве стоеше физически по-добре на терена и изнесе играта в предни позиции, като Донарума спаси опасен удар на Сами Кедира, а Пянич пропусна да вкара отново от фаул.


All Goals & highlights - Juventus 2-1 Milan... by mohtv

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички