Ювентус хвърли камъни в градината на Венгер и Арсенал заради Рамзи


Ювентус хвърли камъни в градината на Венгер и Арсенал заради Рамзи
Снимка: Guliver/GettyImages

1523 0

Ръководството на Ювентус за пореден път осъществи страхотен свободен трансфер. След като през годините се сдоби с невероятни футболисти без да плаща трансферна сума (като Андреа Пирло и Пол Погба), "бианконерите" се сдобиха с Аарън Рамзи от Арсенал. И, докато мнозина смятат, че уелсецът не е от класата на бившия италиански нацонал и световния шампион от 2018 година, то в Ювентус са категорични, че не сме видели най-доброто от халфа.

Причината за това е начинът, по който Рамзи е бил използван от Арсен Венгер и Унай Емери в селекцията на Арсенал. Спортният директор на "старата госпожа" Фабио Паратичи обясни в каква роля ще се подвизава национала на Уелс в селекцията на Масимилиано Алегри.

"Рамзи е играч, който така и не намери позицията си на терена, защото никога не е играл като вътрешен нападател в схема с трима играчи. Това е неговото място. Той е по-техничен от наличните ни играчи на тази позиция, а има и нюх за голове", обясни Паратичи относно трансфера на Рамзи, който беше използван най-често като вътрешен халф или крило при "артилеристите". 

"Бианконерите" разполагат единствено в Пауло Дибала, чиято любима позиция е зад нападателя. Благодарение на Рамзи, отборът ще разполага с тактическа поливалентност, като може да изгради отбора както по крилата с Коста и Бернардески, така и с двама зад Кристиано Роналдо в лицето на Дибала и Рамзи.

Междувременно директорът хвърли и светлина относно истинската причина Ювентус да привлече Кристиано Роналдо (четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички