Ювентус доминира както обикновено, но един фактор пречи на "старата госпожа"


Ювентус доминира както обикновено, но един фактор пречи на "старата госпожа"

2008 0

Италианският хегемон в последните 4 години Ювентус изпитва необичайни трудности в Серия А, като в момента тимът се намира едва на 14-о място в класирането с актив от 9 точки. Добрата новина за тима е, че все пак изостава само на 9 от лидера Фиорентина след изиграването на 8 кръга. Лошата - в играта на "бианконерите" се забелязва сериозен спад що се отнася до точността на ударите на играчите.

Да започнем от това, че Ювентус продължава да е в топ 5 на отборите с най-висок процент на владеене на топката, въпреки че Артуро Видал и Андреа Пирло напуснаха клуба. Проблемът не е и в защита, защото шампионите имат най-много спечелени двубои срещу нападателите на противниковия тим (над 56%) и имат 3-ата най-добра защита в Серия А и втората най-добра в Шампионска лига.

Ювентус е също толкова доминиращ, колкото и през миналия сезон, когато обра всички трофеи в Италия и игра финал в Шампионска лига. Тогава, къде се крие проблемът на тима?

Той се крие в нападението на тима. Съставът на Алегри отправя средно по 19 удара на двубой в Серия А - №1 в шампионата. От тях обаче едва 5 (или около 26%) попадат в очертанията на съперниковата врата. Най-деен в ударите е Пол Погба, който отправя по 4 на двубой, но ефективността му е далеч от желаното от феновете. Особено като се има предвид, че ръководството на тима отхвърли оферти за по 80+ милиона евро за услугите на френския талант.

Тези статистики щяха да са още по-надолу, ако не беше лесният двубой срещу Болоня (3:1), както и може би един от най-добрите двубои на Юве през сезона - като гост на Дженоа, спечелен с 2:0. Също така не трябва да се пренебрегва фактът, че "бианконерите" имат 3 гола от дузпи и едва 5 в "открита игра".

В Шампионска лига отборът има 7 точки в "групата на смъртта", но се проявява като истински "прахосник" в положенията си. Отборът отправя едва 26% точни удари и в най-комерсиалния клубен турнир, което може да не е проблем срещу обновения тим на Севиля или вечно представящия се колебливо в Европа тим на Сити, но в следващите фази на турнира Ювентус ще има сериозни проблеми, ако не вдигне този процент.

Най-добрият пример за прахосани положения от страна на Ювентус дойде вчера, когато отборът завърши 0:0 срещу Борусия (Мьонхенгладбах). Тогава възпитаниците на Алегри имаха 21 удара към вратата на Зомер. Едва 2 от тях бяха точни.

Така сезонът на Ювентус се свежда до един фактор - могат ли играчите на "старата госпожа" да вкарат положенията си. Всичко останало в играта на тима върви в правилната посока, но футболът е игра на голове. А тези на Ювентус липсват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички