Юве все по-извисен на върха след издънки на конкурентите (ВИДЕО)


Юве все по-извисен на върха след издънки на конкурентите (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

961 0

Две страхотни атаки по лявото крило бяха достатъчни на Ювентус да стигне до комфортна победа с 2:0 над Сасуоло и да увеличи преднината си на върха в Серия А. "Старата госпожа" нямаше никакви проблеми да доминира от самото начало срещу "нероверди"-те и не допусна никакви критични ситуации пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

Гонсало Игуаин откри резултата в 9-ата минута, след като Марио Манджукич с прекрасен пас с пета освободи пространство по лявото крило за Алекс Сандро. Последва прецизно центриране на първа греда и аржентинският голаджия заби 15-ото си попадение през сезона.

Игуаин обаче дели първата позиция по този показател с Един Джеко от Рома и Мауро Икарди от Интер. Капитанът на "нерадзурите" е доста по-напред от съперниците си по отношение на асистенциите - той има 8 (Игуаин е с 1, а Джеко с 2).

Игуаин именно подаде за първи път за гол при второто попадение срещу Сасуоло в 25-ата минута. Тогава пък бе негов ред да пробие по левия фланг и да центрира около точката за дузпа, а Пауло Дибала хитро пропусна топката за Сами Кедира. Германският национал с безпощаден изстрел прати кълбото в мрежата за крайното 0:2.

Благодарение на изненадващото поражение с 2:3 на Рома на гости на Сампдория, Ювентус събра 51 точки и дръпна с цели 4 на "вълците" на първото място. Също така "Старата госпожа" е с мач по-малко заради дуела за Суперкупата на Италия (загубен от Милан след дузпи) в Доха през декември.

Ако Наполи надвие Палермо в късния двубой от 22 кръг на Серия А, ще се изравни по актив с Рома. Сасуоло е 16-и с 24 пункта.


Sassuolo vs Juventus 0-2 All Goals & Highlights... by HoFoot

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички