Спалети: Ювентус е тест за прогреса на Интер


Спалети: Ювентус е тест за прогреса на Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

978 0

"Ние много добре знаем за препятствието, което се изправя срещу нас. През последните няколко месеца работихме най-вече върху нашата идентичност, самочувствие и сила, които искаме да покажем на терена“, това заяви наставникът на Интер Лучано Спалети преди голямото дерби от 16-ия кръг на Серия А между „нерадзурите“ и Ювентус. Сблъсъкът между двата гранда е тази вечер от 21:45 часа българско време на „Алианц Стейдиъм“.

Спалети смята, че срещата ще бъде барометър за това дали Интер може да се състезава с най-добрите отбори, какъвто е този Ювентус. „Този мач се дефинира като дербито на Италия и това е тест, който те мотивира. Ние обаче трябва да запазим нужното спокойствие“, обяви италианският специалист.

„Тези момчета демонстрираха много на терена, но и извън него. Ние имаме точна идентичност, над която усилено работим. Имаме няколко цели и имаме нужда от точки, за да ги постигнем. Следователно е от решаващо значение да сме наясно кои точно сме ние“, категоричен е Спалети.

Иначе „бианконерите“ за втори път в рамките на две седмици се налага да се изправят срещу лидера в първенството. Преди седмица играчите на Масимилиано Алегри гостуваха на тогавашния водач Наполи и съумяха да му нанесат първо поражение от началото на кампанията.

„Нерадзурите“ се възползваха повече от успешно в изминалия кръг и разгромиха Киево с 5:0, което им позволи да застанат на върха в класирането. Преди днешната битка Интер има преднина от 2 точки пред „Старата госпожа“ и с една повече от Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички